Hydro tar et skritt videre som global leverandør av innovative og bærekraftige aluminiumløsninger, og starter et nytt kapittel i sin 112 år lange historie med fornyet profil og modernisert logo.

Etter fjorårets oppkjøp av Sapa, verdens ledende selskap på ekstrudering av aluminium, har Hydro nå betydelig virksomhet i alle deler av verdikjeden for aluminium.

Selskapet markerer derfor starten på det nye kapittelet i sin 112 år lange historie med å fornye og modernisere profil og logo, etter en involverende prosess blant 35.000 ansatte over hele verden i løpet av det siste året.

- Vi er fortsatt det samme verdidrevne selskapet som ble stiftet i Norge for over hundre år siden. Det har ikke endret seg, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Hydro-sjefen sier til Kampanje at de kommer til bruke over 150 millioner kroner på omprofileringen og en større reklamekampanje som nå rulles ut verden over (se film i bunn av saken).

Les også: Navneskiftet til Statoil vil koste nærmere 250 millioner kroner

Det er særlig kjøpet av selskapet Sapa, som Hydro og Orkla eide med en halvpart hver, som har utløst behovet for det selskapsledelsen kaller «en modernisering» av Hydro.

- Vår nye visuelle identitet reflekterer endringen Sapa har skapt i selskapet vårt, med virksomhet i nye globale markeder og regioner og mer enn 20.000 nye kolleger, sier Brandtzæg.

Den nye Hydro-logoen:

Den Hydro-logoen skal synliggjøre produktet aluminium og Hydro-navnet bedre. Seilene fra det gamle vikingeskipet som forsvant til Yara er med videre. Det er Snøhetta som står bak den nye logoen.

- Et nytt kapittel
Sentral i arbeidet med nye merkevareplattform og verdigrunnlag har også konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt, Inger Sethov, i Hydro vært. Hun kaller arbeidet for en moderninsering.  

- Overskriften vår internt har vært «det nye kapittelet», ikke «det nye Hydro». Det handler om at det er et nytt kapittel for aluminium og bruk av aluminium som en bærekraftig løsning, som verden trenger mer av, sier Inger Sethov.

Her kan du se filmen som viser en 112 år lang reise med Hydro-logoen. 

- Reflekterer nordisk arv
Det er kjente designere som har vært med å utforme Hydros nye logo. Det er nemlig det Oslo- og New York-baserte arkitekt- og designfirmaet Snøhetta som står bak den nye og oppussede logoen.

 - Dette markerer starten på et nytt kapittel for oss, sier Brandtzæg.

I den nye logoen er det mye som er nytt med aluminiumsgiganten har valgt å beholde det karakteristiske «seilet» som er brukt i tidligere logoer.  Dette ifølge Hydro for å reflektere selskapets norske arv og kontinuitet i driften.

Men et «mer moderne utseende» skal gi uttrykk for en fornyelse av Hydro som selskap.

- Formålet vårt er å skape et mer livskraftig samfunn, og vårt bidrag er teknologisk utvikling og lavvektsløsninger for en bedre framtid. Dette vil vi oppnå gjennom å satse på nyskapende og bærekraftige aluminiumprodukter og løsninger, sier Brandtzæg.

Klar med ny reklamefilm
I tillegg slipper også Hydro en ny reklamefilm som skal vises globalt og det er PR- og kommunikasjonsbyrået Gambit som står bak filmen som blant annet viser en norsk turner med en aluminiumsprotese. 

- Hun er et bilde på hvordan man må være ekstra flink for å klare det man skal gjøre. For Hydros del er det å klare de bærekraftsmålene selskapet har, sier seniorrådgiver Knut Bjørgen i Gambit til Kampanje. 

Han sier filmen er en del av en større merkevarekampanje som skal treffe eksternt og internt. 

- I tillegg til lanseringen av Hydro med ny profil er filmen også en fortsettelse av å gjøre Hydro kjent som et aluminiumsselskap i Norge, sier informasjonsdirektør Halvor Molland til Kampanje. 

Hydro har i løpet av sine 112 år vært inne i en rekke industrier og virksomheter som spenner fra alt fra gjødsel, olje- og gass og aluminium. Først fisjonerte man ut gjødselsprodusenten Yara før man i 2007 solgte ut olje- og gassvirksomheten til det som den gang het Statoil. I dag er Hydro et mer rendyrket aluminiumsselskap som dekker alle deler av verdikjeden noe som ble ytterligere forsterket gjennom overtagelse av Sapa. 

- Mange har en kjennskap til Hydro som er sammensatt av en over 100 år gammel historie og det er ikke alle som klare å henge med på den historien, sier Molland. 

I tillegg lanserer aluminiumsgiganten også en ny reklamefilm signert Gambit. Du kan se filmen her.