Tidligere i dag ble det kjent at Schibsted mister sin direktør for Schibsted Marketplaces, Sondre Gravir, når han forlater mediekonsernet for å bli konsernsjef i Sats Group.

Gravir har jobbet i Schibsted i 11 år og har blant annet vært administrerende direktør i Finn, Bergens Tidende og Aftenposten. Han har tidligere blitt nevnt som en mulig kandidat til stillingen som konsernsjef i Schibsted etter at Ryssdal går av. Nå avviser begge parter at det ligger en konflikt eller en uenighet bak den overraskende avgangen.

- Timingen for slike avganger er aldri god, så jeg kan forstå at noen blir overrasket. Jeg måtte tenke meg godt om, og mer enn det som er vanlig, når det kommer slike henvendelser. Jeg så på tilbudet fra Sats som en fantastisk spennende mulighet, sier Gravir til Kampanje.

Les også: Sondre Gravir forlater Schibsted - blir toppsjef i Sats

- Har kjent Sondre siden 2003
Kampanje rakk akkurat en prat med styreleder Hugo Maurstad i Sats Group, innimellom hektisk møtevirksomhet i Sør-Europa. Han avviser at det kun var Sondre Gravirs erfaring fra Schibsted og mediebransjen som kvalifiserte ham for jobben som administrerende direktør.

- Jeg har kjent Sondre siden han begynte i McKinsey i 2003. Han er gjennomgående god leder som har jobbet i mange situasjoner og geografier. Jeg vil ikke kategorisere det han holder på med som bare rubrikk, selv om det han har fått til i Schibsted Marketplaces er imponerende, sier han til Kampanje.

Selv sier Gravir til Kampanje at han skal konsentrere seg om å få konsernet til å vokse ytterligere. Nå skal selskapet børsnoteres, og målet er å bygge Europas ledende fitness-konsern.

- Den viktigste oppgaven blir å lede selskapet videre i den vekstfasen Sats er inne i. Sats er viktig for mange i hverdagen, på samme måte som det mange Schibsteds produkter er. Nå skal vi utvikle Sats ytterligere, sikre at veksten fortsetter og jobbe med å ekspandere utenfor dagens marked, sier Gravir til Kampanje. 

- Teknologisk kompetanse viktig
Av andre grunner til at nettopp Gravir ble valgt til denne jobben, trekker styreleder Maurstad blant annet frem teknologisk kompetanse.

- Han kan mer teknologi enn gjennomsnittet. Nå ser vi jo at markedsføringen blir mer og digital, så dette er viktig å ha med. I tillegg har han bred internasjonal erfaring, blant annet har han jo bodd i Barcelona de siste årene, og Schibsted Marketplaces er representert i 16 land. Det kommer godt med, sier Maurstad.

- Så det betyr at dere planlegger å vokse internasjonalt?

- Nå har vi jo akkurat tatt Danmark og dekker dermed hele Norden. Det er ingen hemmelighet at vi har ambisjoner om å ta noen skritt videre, sier han.

- Har dere brukt rekrutteringsselskap, eller var det ditt kjennskap til Sondre Gravir som ledet frem til ansettelsen?

- Det var mitt kjennskap, avslører han.

Vokser på marked
Den siste tiden har også den profilerte markedstoppen Marianne Orderud blitt hentet fra SAS for å lede markedsarbeidet hos treningskonsernet, og markedsavdelingen har vokst.

- Marianne er også et eksempel på en ansettelse som tar oss nærmere det digitale. I tillegg til å være et fyrverkeri av en person, har hun en kompetanse som gjør at vi tar et stort steg fra analog til digital markedsføring. Med 400.000 medlemmer, 215 treningssentre, 25-30 millioner besøk i året har vi et godt utgangspunkt for å kunne interagere med våre medlemmer.

Les mer: Går inn for landing i SAS – men tar ny «SATS» med treningssenter

Og fremover er ambisjonene klare;

- Det kommer til å være en fortsatt høy takt på utvikling av nye produkter, det kommer til å være en stadig bedre kommunikasjon med alle brukerne våre og vi skal fortsette å skape enda bedre sentre, avslutter han.