Anne Røkenes forlater stillingen som merkevare- og profilsjef i TV 2.  Etter ti år i tv-huset går hun til ny jobb som markedsdirektør i Onninen.

- For å bygge en merkevare med kundens behov i sentrum er det avgjørende med god kommunikasjon i alle kanaler. Onninen tiltalte meg derfor veldig, både fordi de er genuint opptatt av kundene og fordi de allerede er godt på vei inn i det digitale, ikke minst gjennom nysatsingen Onn:time.  Jeg opplever også å ha kommet til et selskap med en unik posisjon i markedet og med mye flinke folk. Dessuten er Onnionen et fremtidsrettet selskap med gode løsninger knyttet til både solceller, smarthus og velferdsteknologi, sier  Røkenes i en pressemelding.

- Mange høydepunkter i TV 2
- Du har jobbet i TV 2 lenge. Hva har vært høydepunktet?

Det store høydepunktet har vel egentlig vært bredden av små og store oppgaver gjennom 10 år. Som lanseringen av TV 2 Bliss, relanseringen av TV 2 Zebra for en del år siden, å få være med på kommunikasjons-laget for OL i Sotsji - og ikke minst å beholde alle nye kunder på TV 2 Sumo i ettertid og kampanjer for nye programmer hver eneste sesong. I tillegg har jeg hatt gleden av å jobbe med mer samlende profil-konsepter for TV 2 som er helt i startgropa, sier Røkenes til Kampanje.

- Forlater du mediebransjen for godt?

- Jeg forlater ikke noe. Men nå har jeg valgt å gå til noe nytt og er veldig klar for å lære en ny bransje, som jeg håper blir en lang og spennende ferd.

- Erfaring fra bransje i stor omveltning
Onninen kommenterer ansettelsen slik:  

- Jeg er veldig fornøyd med å ha fått Anne med på laget. Hun har omfattende erfaring med både salg, merkevarebygging, forretningsutvikling og ikke minst kommunikasjon- og markedsutvikling. I tillegg vil hun tilføre oss ytterligere kunnskap om digital kommunikasjon, sier direktør Jack Ø. Andresen i Onninen i pressemeldingen.

– Den erfaringen og kunnskapen Anne har fra en bransje i stor omveltning og hvor de også har måtte tilpasse seg en digital verden vil bli en styrke for hele selskapet. Ikke minst fordi vi hver dag må jobbe med å forstå kundenes behov og skreddersy løsninger som gjør deres hverdag mer effektiv og lønnsom, sier Andresen.

Var med og startet Kanal 24
Anne Røkenes er utdannet markedsøkonom fra BI og har mer enn 25 års erfaring fra mediebransjen, både fra radio og tv. Hun har tidligere jobbet i Fram Reklamebyrå (dagens Clear Channel), hun har vært planningsjef i TVNorge, selger og salgssjef i P4, og hun ble hentet til daværende Kanal 24 (dagens Radio Norge) for å bli med på byggingen av den nye kanalen. Til TV 2 kom hun da Radio Norge ble solgt til SBS Radio. 

Les også: Hun blir markedssjef i TV 2