I skrivende stund ankommer en Litago-lastebil Gøteborg for å redde O'boy-tørste svensker. En feil hos O'boy-produsenten Mondelez har nemlig skapt O'boy-mangel i butikkhyllene i Sverige, og også i Norge har butikkene slitt med leveransen, ifølge NRK.

Dette kan ikke Tine sitte i stillhet og se på, og derfor sender de tre paller med den helnorske sjokolademelken Litago over svenskegrensen. I en annonse i Aftonbladet i dag informeres svenskene om den innkommende nødhjelpen.

- Litago er en leken, jovial merkevare som nå ønsker å strekke ut en hjelpende hånd. Dette handler ikke om hvordan vi kan kapitalisere på denne krisen, men hvordan Litago kan hjelpe og gjøre det på en morsom og engasjerende måte, sier merkevaresjef Andreas Lie Wessel i Litago til Kampanje.

Pitsjet ideen på tirsdag
Selv om Tine har rammeavtaler med de fire reklamebyråene Try, Pol, McCann og We Are Live, var det et femte byrå uten tidligere Tine-erfaring som kom på ideen om Litago-nødhjelpen.

- Jeg fikk en telefonsamtale fra Something Good på tirsdag hvor de sa de hadde et veldig spennende case å presentere på Litago, som de mente hadde potensial til å gå viralt. Da sa jeg; flott, dere kan komme om en time, sier Wessel.

Teamet i Something Good har bestått av Mariann Lunde, Charlotte Nicolaysen, Silje-Maria Markussen, Mai-Bente Paulsen og Markus Lind.

- Vi så på denne sjokoladekrisen i Sverige - O'boy-krisen - og tenkte at det hadde vært kult om noen tok tak i den. Da var Litago veldig nærliggende, sier Markus Lind til Kampanje. Han er kreativ leder i Something Good.

Reklamebyrået trengte ikke lang tid på å overbevise Litago.

-Vi takket vi ja samme dag, for her handlet det ikke om vi skulle gjøre det, men hvordan vi skulle klare å få det til, sier Wessel.

Holder byrådøra åpen
I tillegg til Something Good, har Tine koblet på We Are Live og mediebyrået Mediacom på stuntet.

- Vi tok umiddelbart kontakt med We Are Live, som vi har et godt og tett samarbeid med, og koordinerte med Something Good for å legge en strategi for selve gjennomføringen, fortsetter han.

- Er dette en vanlig måte å jobbe på for dere?

- Nei, i utgangspunktet ikke, men vi ser at mediebildet endrer seg og man må evne å agere raskt.

- Dere holder døra åpen dersom andre reklamebyråer kommer med en idé?

- Absolutt. Jeg tenker i hvert fall at når noen ønsker å presentere noe, må man holde døra åpen, og så er det klart at uten den evnen We Are Live nå viser til å snu seg rundt og stå for gjennomføringen, så hadde vi ikke klart å gjennomføre dette.

Markus Lind i Something Good tror ikke Tine er alene om å tenke på denne måten.

- Jeg tror de aller fleste annonsører setter pris på gode ideer. Det blir mer og mer sånn at man kjøper fra flere og har flere byråforbindelser. Noen driver med innhold, PR og stunt, og andre driver på med tradisjonell reklame, sier han.

Saken fortsetter etter bildet.

Fikk napp hos Tine: Kreativ leder Markus Lind og resten av gjengen i Something Good trengte ikke lang tid på å overbevise Tine om at de burde sende en lastebil med Litago til Sverige.

Fra Sverige til Norge
I dag deles tre paller med Litago ut i Gøteborg, før lastebilen igjen setter kurs mot Oslo. Da kommer Litago-bilen til å dukke opp på den svenske ambassaden og andre steder hvor svensker oppholder seg.

- I morgen skal vi dele ut nødhjelp til svensker i Norge. Da løfter vi det i større grad fra Facebook og inn på Snapchat hvor man kan sende meldinger direkte til Litago. Vi ser at dialogen med forbrukere er utrolig viktig, sier Andreas Lie Wessel.

Selv om Litago nå befinner seg på en sjarmoffensiv i Sverige, foreligger det ingen planer om en svensk lansering av drikken. PR-stuntet er først og fremst designet for å fange oppmerksomheten til nordmenn, og markedsføres blant annet på Facebook.

- Det er helt riktig. Dette er hovedsakelig rettet mot nordmenn og så vet vi at nordmenn elsker å erte svensker.

Les også: Tine og Nidars turtelkuer i ny merkevareallianse

Thriller i tollen
Når Kampanje har merkevaresjefen i Litago på tråden, venter han i spenning på at lastebilen skal passere den svenske tollen.

- I dette øyeblikk passerer den Svinesund, forhåpentligvis uten å bli stoppet i tollen. Vi vil på ingen måte havne i en situasjon hvor kritisk nødhjelp ikke kommer frem. Det ville vært forferdelig, sier han.

Like etter kl. 11.00 kan han puste lettet ut. «Nødhjelpen er nå trygt inne i Sverige», skriver han i en tekstmelding til Kampanje.