Reklamebyrået som er del av Publicis-systemet kaster seg for alvor inn i medieformidling og -planlegging og ansetter Mattias Nordeng for å lede fagområdet. Hans tittel blir «Head of media». Han kommer sist fra stillingen som Digital Lead i Carat.

- I min nye stilling vil jeg ha ansvaret for medierådgivning, kjøp og performance-tjenestene til Kitchen, men også bidra med innsikt og mediekompetanse inn i kreative prosesser. Ambisjonen er å styrke Kitchens produkt, men også å bli en enda bedre samarbeidspartner for de mediebyråene vi samarbeider med, forteller han.

- Tror dette vil øke effekten
Kitchen har tilbudt mediekjøp og plassering de siste to årene, men nå styrkes altså denne satsingen fordi etterspørselen øker.

- Jeg kommer jo fra mediebyråsiden, og har sett at man har gått fra å lage kreative ideer som skal funke i alle flater, til at man jobber med kreativitet mot mediene på medienes premisser. Jeg tror dette vil øke effekten av reklamen, sier Nordeng.

- Er det slik at et reklamebyrå er ikke lenger kun er et reklamebyrå og et mediebyrå er ikke lenger kun er mediebyrå?

- Mediebildet er i kontinuerlig endring, så det er vanskelig for de kreative miljøene å holde seg oppdatert på samme måte som mediebyråene tradisjonelt har gjort. Vi opplever at små og mellomstore kunder ønsker å få levert et større tjenestespekter hos én aktør, mens de store kundene fremdeles ønsker flere spesialbyråer, sier han.

Og han tror dagens digitale mediebilde vil ha færre ledd fra produksjon til medieplassering.

- Det vil naturligvis gjøre veien til mål kortere, spesielt med tanke på performance-medier hvor testing av materiell og vinklinger kan utgjøre en stor forskjell på effekten man oppnår. Det vil naturligvis være enklere for reklamebyråene å kunne tilby enkelte former for mediekjøp og performance-tjenester, enn det vil være for mediebyråene å rigge seg til å kunne levere på det kreative og produksjon, av den enkle grunn at dette krever langt flere personer, sier han.

Og selv om Kitchen nå satser enda mer på å tilby mediebyrå-tjenester, er ikke målet å gå mediebyråbransjen i næringen.

- Det er ikke slik at vi ønsker å tråkke mediebyråene på tærne. Dette handler om å bli en bedre leverandør på de tingene reklamebyråer har levert har, sier han.

Nordeng er utdannet fra Norges Kreative Fagskole og Southampton Solent University.

- Går ikke mediebyråene i næringen
Lise Marie Mørkved, leder av Kitchen/Shift, er svært fornøyd med å ha Nordeng på plass.

- Dette er vel et perfekt eksempel på bransjeglidning?

- Først og fremst er det et eksempel på at Kitchen søker økt kunnskap og ekspertise om media og distribusjon, sier hun til Kampanje.

Også hun avviser at dette innebærer at de går mediebyråene i næringen.

- Nei, jeg tror dette primært handler om at vi ved mer kunnskap og ekspertise blir en bedre samarbeidspartner for våre kunder og deres samarbeidspartnere, som mediebyråene, sier hun.

- Hvordan tror dere mediebyråene reagerer?

- Dette tror jeg de opplever som positivt, de ønsker også mer kompetente samarbeidspartnere, slik at vi ha konstruktive samtaler om hvor det er best at kommunikasjonen distribueres .

Per i dag er det fem ansatte som jobber med performance og medierådgivning i avdelingen i Kitchen. Men det er ikke satt noen offisielle mål på hvor stor denne satsingen skal bli i byrået.

- Det får tiden vise. Vi har ingen konkrete mål på størrelse, sier Mørkved.