Elkjøp solgte forbrukerelektronikk for nærmere 40 milliarder kroner i de nordiske landene i fjor. Nå skal innholdsmarkedsføring bidra til ytterligere vekst i Norden. Derfor har elektronikkjempen vært på byråjakt og valget falt på det Aller Media-eide innholdsbyrået Redink.

- Elkjøp skal selge elektronikk for milliardbeløp, og det skal vi blant annet gjøre ved hjelp av innholdsmarkedsføring, sier nordisk sjef for sosiale medier og innhold i Elkjøp, Lillian Wallin. 

Hun sier videre at «innholdsmarkedsføring allerede er en viktig del av mediemiksen».

- Vi har mer enn 45 ansatte i Norden som har dette som sin primære oppgave. Men Elkjøp skal alltid gå foran, og nå skal vi profesjonalisere oss ytterligere. Derfor har vi vært på jakt etter en strategisk partner som kan hjelpe oss å skape nye og lønnsomme kundereiser. Valget falt på Redink, som er det byrået i Norden som etter vår mening har kommet lengst på dette området, sier Wallin.

Vurderte flere byråer
- Var det flere byråer som kjempet om denne kontrakten?

- Det ble gjort grundig research på mange potensielle contentbyråer i jakten på et byrå som kunne hjelpe Elkjøp med å jobbe ut en innholdstrategi for selskapet nordisk, sier Wallin til Kampanje.

- Dere satser stort på innholdsmarkedsføring. Har dere skrudd ned reklameinvesteringene på andre områder?

 - Vi har ikke gjort justeringer på bakgrunn av økt satsing på innholdsproduksjon og strategiarbeid, sier Wallin.

- Hvor stor del av mediemiksen blir innholdsmarkedsføring nå?

- Det er fremdeles en mindre del i den store sammenhengen ettersom vi holder fokus på produksjon av innholdet til egne kanaler.

- Har jobbet med innhold i mange år
Redink skal ifølge Wallin blant annet bistå med en strategi for hvordan elektronikkgiganten kan fange interesse og skape engasjement hos morgendagens forbrukere. Redink skal dessuten identifisere og utvikle innhold som skal støtte opp om budskap i kjøpte medier i de store markedskampanjene. Samarbeidet skal blant annet sørge for økt salg i nettbutikken.

- De siste årene har en del merkevarer vært opptatt av å bygge egne mediehus. Er det det Elkjøp gjør nå?

- Elkjøp har jobbet med innhold i veldig mange år inhouse, men med hovedfokus på produktinnhold. Nå jobber vi på en annen måte, mer basert på innsikt og analyse som dekker de behov kundene har og søker etter. Hovedfokuset for oss er å lage innhold som er relevant og interessant, som da skaper økt organisk trafikk til våre nordiske nettsider.

- Stolthet og en viss ærefrykt
Nylig skrev Kampanje at Coop, en av Redink sine aller største og mest verdifulle kunder, kutter ned på sine kjøp fra byrået. Det førte til nedbemanning i byrået som har levert sterke resultater etter flere år med vekst.

Les også: Coop flytter reklame-millioner - fem Redink-ansatte må gå (Abonnement)

Nå er Redink-sjef Per Engh Halvorsen fornøyd.  

- Det er med stolthet og en viss ærefrykt vi går løs på denne oppgaven for Elkjøp, sier han.

- Her handler det ikke kun om å bygge videre på en allerede sterk merkevare, men om å sikre forretningsmessige mål. Vi trives jo aller best når vi jobber tett opp mot direkte konvertering, optimalisering og salg. Som byrå er vi minst like opptatt av ROI (Return og investment. Red. anmerkning) som kundene våre.

- Hvor stor er denne avtalen for Redink?

- Nei, det kan jeg ikke si noe om, sier Engh Halvorsen til Kampanje.

- Blir Elkjøp en av de største kundene?

- Vi er foreløpig i en oppstart, så hvor stor kunden blir gjenstår å se, men at det blir en utrolig viktig kunde, som vil bidra at vi i Redink utvikler oss enda mer, er vi helt sikre på.

- Kompenserer denne avtalen for at Coop reduserer sin avtale?

- Jeg vil som sagt ikke kommentere størrelsen på avtalen med Elkjøp, men vi har god vekst på våre kunder generelt sett, så totalt sett så vil det se greit ut, sier Engh Halvorsen.