I disse dager er Vipps klar med en profilbyggende kampanje – den første etter at de ble skilt ut fra DNB og etablert som eget selskap.

Men samtidig slipper selskapet nyheten om at selskapet nå utvider det kreative teamet til å ikke lenger kun omfatte reklamebyrået Pol, men også Kitchen og Anorak. Dette kommer blant annet av fusjonen mellom Vipps og BankID og BankAxept.

- Var dere ikke fornøyd med jobben Pol har gjort?

- Jo, Pol har gjort en formidabel jobb med Vipps. De har klart å posisjonere en merkevare på superrask tid. Vi har en del nye posisjoner å ta, og vi jobber metodisk med regningsbetaling og netthandel. Vi går inn i en tid med stor konkurranse og vi må tenke stort, klokt og smart og være en merkevare som folk kan elske. Derfor startet vi en prosess med Anorak og Kitchen og nå jobber vi med alle tre, forteller markedsdirektør Hanne Norstrøm-Ness i Vipps til Kampanje.

Pol fortsatt hovedbyrå
Hovedbyråforbindelse vil fremdeles være Pol men endelig vekting mellom de tre er ikke helt spikret.

- Det jobber vi litt med foreløpig. Nå har vi fordelt ut noen oppgaver så byråene ikke trenger gå i beina på hverandre. Men noe mer konkurranse blir det jo. Foreløpig oppleves det mer morsomt, sier Nordstrøm-Ness.

Men det krever også mer fra en annonsør å forholde seg til flere ulike byråer, beskriver hun.

- Ja, det krever mye fra oss. Vi må være ryddige og ha en stor involveringsgrad, for vårt fotavtrykk må bygge det samme i alle akser.

Varsler høyt trykk
Hanne Norstrøm-Ness ønsker ikke å avsløre hva selskapets markedsbudsjett ligger på, men bekrefter at de kommer til å ha et høyt trykk i høst.

- Vi har betydelige posisjoner vi skal ta i år, men jobber fleksibelt med hvordan vi bruker midlene. Regningskampanjen blir den største tradisjonelle kampanjen i år, sier hun.

Hos Pol er kundeansvarlig Kjetil Botten-Skogly diplomatisk avventende.

- Dette er en ganske naturlig prosess som kan oppstå når selskaper fusjoner, så det bare forholder vi oss til. Pol har et veldig godt og nært samarbeid med Vipps og dette rikker ikke på vårt mål om å alltid levere de beste kreative jobbene. Så vårt eneste fokus er å fortsette å være det aller beste byrået Vipps har, også i tiden fremover, sier Botten-Skogly til Kampanje.

Se den nye filmen om regningsbetaling her (artikkelen fortsetter etter filmen):

Fnatt over KID
Det er altså produktet regningsbetaling som står i fokus for den nye kampanjen. I sentrum av kampanjen står filmen «Erik får fnatt» frustrasjonen man kan oppleve ved å taste inn lange KID-nummer. I kjent Vipps-stil handler det om å vise hvordan betalingsappen forenkler, gjort med humoristisk vri.

- Det er jo ingen som liker å taste inn endeløse KID-nummer, og du kan regelrett få helt fnatt. Den innsikten var utgangspunkt for kampanjen, sier Pols kreative team Thea Emanuelsen og Anders Arnoldsen Holm.

I første omgang er det tv og digitalt som blir kanalene der kampanjen er synlig.

- Vi kommer til å se an hvordan aktiviteten fungerer. Vi har en oppfølgingsfase der vi vil se på ulike uttak som for eksempel utendørs, kino og stunt. Men disse er ikke booket ennå, vi vil se hva som flyr først og låser oss i liten grad før vi ser responsen i markedet. Men vi vil nok synes mer i tiden vi går inn i nå, tror hun.

Totalt består markedsavdelingen i Vipps av ni personer, men Norstrøm-Ness forteller at man i Vipps også har valgt å legge funksjoner som kundesenter og ansvar for opplæring inn i denne avdelingen.

Produksjonsbyrå på den nye reklamefilmen har vært Bacon.