I løpet av sine fire første leveår har det lille Oslo-baserte byrået Very Agency over tredoblet inntektene og gått fra resultater på minus 220.000 til 1,1 millioner i pluss.

Byrået, som først ble grunnlagt i 2006 i København av Thomas Bjerg, spesialiserer seg på «community marketing» - en markedsføringsgren som handler om å etablere merkevareposisjoner i utvalgte miljøer som målgruppen skal inspireres og påvirkes av.

- Vår filosofi er at merkevarer som ønsker å bidra til en spesifikk livsstil blir mer relevant dersom de skaper en troverdig sosial identitet. Det er ikke noe nytt at forbrukerne velger eller forkaster merkevarer utfra hvilket miljø de er en del av og hvilke rollepersoner de ser opp til. Vårt bidrag til våre kunder er å forstå miljøene og driverne, skape allianser og opparbeide innsikt og en strategi for hvordan en merkevare kan etablere seg og selge produkter, sier byråsjef Jens Sjöberg til Kampanje.

Vil skille seg ut fra mengden
Som andre tradisjonelle byråer består også Very Agency av rådgivere, kreatører og grafikere, men med sin community-modell forsøker de likevel å skille seg ut fra mengden.

- Vi sier ikke at de tradisjonelle kanalene ikke lenger har livets rett. Community marketing handler om å bli en del av samtalen og etablere langsiktige relasjoner med målgruppen. Kjernen er vårt nettverk av «community planners» som bidrar med retningsskapende innsikt og utforming av alt fra budskap til det visuelle uttrykket i en kampanje, sie strategisk leder Terje Dybdahl.

Verdens største ølprodusent
Da Very Agency fikk sin egen avdeling i Oslo i 2014 var det fordi man så det fantes «mye utviklingspotensial» i det norske markedet. Hittil har de blant annet jobbet med merkevareposisjonering og kampanjer for meieriprodukt-kjeden Arla, og med posisjoneringsstrategier og utvikling av content og reklamefilmer for Sparebanken Øst.

Det siste tilskuddet i kundeporteføljen er ingen ringere enn verdens største øl-produsent AB InBev. De produserer ølmerker som Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck’s og Leffe, for å nevne noen. Very Agency blir dermed en av AB InBevs hovedpartnere i Sverige og Danmark, og det er Oslo-kontoret med kundeansvarlig Christian Berg i spissen som skal styre kontoen.

- AB InBev er en sterk aktør med en rekke interessante merkevarer. Vårt internasjonale byråoppsett med tilgang til community planners på tvers av landegrenser og tilnærmingen til faget gjør oss til en interessant utfordrer. Vi er stolte og ydmyke overfor oppgaven og gleder oss til å være en viktig brikke i satsningen til AB InBev, sier Berg.

Konsernsjef for AB InBev i Norden, Christophe Stevens, er fornøyd med samarbeidet.

- Very Agency Oslo er en sterk partner for oss å samarbeide med. De har allerede vist sin merkevareforståelse i tidligere oppdrag, og de viser gang på gang en stor lidenskap, sier Stevens.

Viktig kunde
For byråsjef Jens Sjöberg betyr det nye samarbeidet at 2018 går mot to gode siste kvartaler. Han estimerer at byrået vil omsette for tre millioner kroner mer i år enn de gjorde i fjor, og styrke resultatet med ytterligere 300.000 kroner. 

- Dette er en svært spennende kunde å jobbe med og økonomisk er det selvsagt en «big win». Vi er kanskje ikke så kjente i bransjen her i Norge enda, men med viktige kunder som Arla, Feiring Bruk og Sparebanken Øst tror jeg dere vil høre mer fra oss i tiden som kommer, sier Sjöberg.

Very Agency har ni ansatte i Norge. 

Under ser du tallene til Very Agency. Alle tall i MNOK.

Very Oslo AS 2017 2016 2015 Endring i periode i prosent
Driftsinntekt 9,0 4,9 2,5 249,8
Byråinntekt 6,4 3,4 1,4 357,1
Resultat før skatt 1,1 0,75 -0,22 -