Det letteste i en idrett er å takle mann, og ikke ball, skriver Nettavisens innovasjonsdirektør Pål Nisja-Wilhelmsen i sitt siste Kampanje-innlegg. Offerrollen kler ham dårlig, det er tross alt Nisja-Wilhelmsen selv som har gått høyt ut på banen, og da må han tåle å bli korrigert med fakta og motsvar.

Dette er sakens kjerne: Uansett hvordan man leser Pål Nisja-Wilhelmsen innlegg så er det ikke tvil om at han ønsker å fremheve seg selv som en moderne innovasjonsdirektør og Rema 1000 og Try som tradisjonelle. Det skjer via en retorikk som «samtidig har man fått det som lenge har vært det beste tradisjonelle reklamebyrået, Try, til å lage en god og gammeldags reklamefilm».

Dette er feil. Try er ikke et tradisjonelt reklamebyrå. Over 75 personer av de som jobber på Try-huset er digitale spesialister på ulike fagområder.

Try har heller ikke laget en «god gammeldags reklamefilm». Vi har laget et kreativt univers som i løpet av høsten vil bli spilt ut på tv, kino og ikke minst i digitale kanaler. At lineær tv-seeing har falt de siste årene begynner å bli gammelt nytt og er ikke lenger innovativt å påpeke. Men tv er fortsatt en betydelig kanal for å nå store målgrupper raskt og hører naturlig med i en miks av medier når store merkevarer skal bygge en kampanje. 

På Nettavisens innovasjonsdirektør virker det som om det kun vil være de «tradisjonelle» som pusher 50 år som vil smile og le av denne kommunikasjonen.

Da vil vi anbefale å ta turen innom REMA 1000 sin Facebook-side og lese kommentarene der

Skaper engasjement:

Den nye Rema 1000-filmen har skapt mye engasjement på sosiale medier, mener reklamebyrået bak filmen.

Nettavisens innovasjonsdirektør vil da se at responsen kommer fra et mangfold av mennesker som kan le av det samme. Så langt vi kan se er det heller ingen smarthus-entusiaster som har blitt personlig fornærmet.  Folk er ikke lenger opptatt av hvor de ser filmen, men de er fortsatt glade i god underholdning.

Når det er sagt, så er det verken Nisja-Wilhelmsen eller vi i Try som bestemmer om dette er en suksess eller ikke. Det er seerne og kundene til Rema 1000 som avgjør det.

Kommunikasjonen i denne kampanjen kommer til å bli grundig evaluert, og så får vi vente i spenning og se på om reklamen blir sett, likt og når målene som er satt. Vårt forslag er at vi lar diskusjonen bero til kundene gir oss fasiten litt senere i høst.

Dette innlegget er forfattet av Lars Mitlid, kundeansvarlig for Rema 1000 og konsulent i Try og Gunnar Stensaker, daglig leder Try Opt.