Etter en pitsj før sommeren valgte telefonoperatøren Phonect nytt reklamebyrå. Hos kunden forteller leder for digitalt salg og merkevare, Ellen Bergene-Engen at de startet opp med to parallelle pitsjer – én for merkevaren og én for utvikling av web-shop.

- Vi hadde først to større løp. Vi har både behov for å tydeliggjøre merkevaren vår og samarbeide med et byrå med sterk kompetanse på det kommunikative og mer fotfeste i kreativ reklame samtidig som det var god på kundeinnsikt. Samtidig skal vi også utvikle en web-shop for bedriftsmarkedet på mobil. Etter hvert smeltet disse to prosessene sammen, sier hun.

Opprinnelig var det åtte byråer som deltok i pitsjen, men til slutt var det altså Futatsu som trakk det lengste strået.

-  Futatsu leverte best på begge deler, sier Bergene-Engen til Kampanje.

Tidligere har de benyttet Gambit i markedsføringsarbeidet.

Valgte Futatsu:

Ellen Bergene-Engen er leder for digitalt salg og merkevare i teleselskapet Phonect. Fremover er det Futatsu som skal løse reklame- og kommunikasjonsoppgavene for selskapet. Foto: Phonect

- Første store kampanje for dette produktet
Ellen Bergene-Engen ønsker ikke å kommentere hvor mye de bruker på markedsføring i året.

- Som en ny operatør på bedriftsmarkedet på mobil, er den første, store kampanjen vi har kjørt for dette produktet. Vi er et selskap som har doblet antall ansatte siden i fjor høst og er i sterk vekst, forteller hun.

Og den nye kampanjen er laget for å bygge kjennskapen det nye mobilproduktet. Den har den siste tiden vært å se i sosiale medier, på trykk, utendørs og blitt kjørt på radio. Spesielt print-annonsen fikk oppmerksomhet forrige uke, da den kom på trykk - fordi den benyttet det som på fagspråket kalles «newsjacking» - at man benytter en aktuell hendelse og integrerer dette i en annonse/kampanje.

Det ble laget en helsides annonse med teksten «Velg Phonect hvis du skal til Iran. Da er det ikke så nøye om det er jobb eller privat», og denne kom på trykk i Aftenpostens papirutgave og som programmatisk annonse. Og det var ingenting å si på plasseringen – ved siden av nyhetsartikler om Per Sandbergs Iran-tur.

- Siden vi har et konsept som handler om at jobb og privat i stadig større grad går i hverandre gjennom hele dagen, ble jo Sandberg-saken nesten for god til å være sann. Her hadde vi altså en fyr som surret fælt med hva som var jobb og hva som var privat, samtidig som jobbmobilen hans var vesentlig for hele saken, sier det kreative teamet AD Kristoffer Reppen og tekstforfatter Sigurd Solberg hos Futatsu til Kampanje.

Mandag i forrige uke satte teamet seg ned og laget noen tekstvarianter som ble oversendt Phonect.

- Kunden brukte to minutter på å godkjenne annonseforslaget. Fordelen ved å være både reklame- og mediebyrå merket vi på kroppen da vi forhandlet frem en super plassering til en hyggelig pris, og dagen etter sto annonsen på trykk i Aftenposten, sier de to.

Hos Phonect forteller Bergene-Engen at de ikke var redd for å støte bort folk med en kontroversiell kampanje.

- Nei, vi fikk et godt forslag fra Futatsu som var passe skarpt og morsomt. Det var aktuelt og noe som var en stor sak i mediene da. Vi har utelukkende fått positive tilbakemeldinger, sier hun.

Produksjonsbyrå på radioreklamen har vært Både Og.

Det er ikke bare Phonect som er ny kunde i Futatsu, også møbelkjeden Skeidar har nylig valgt Futatsu som nytt reklamebyrå.

Også utendørs:

Den nye Phonect-kampanjen er også synlig i gatebildet. Foto: Phonect