Den nytilsatte rektoren Arne Krumsvik ved Høyskolen Kristiania, Arne H. Krumsvik kan legge frem gode søkertall for det kommende skoleåret. Høyskolen Kristiania har mottatt over 9000 søkere i år, noe som er en økning på 18 prosent sammenliknet med året før. Mandag førstkommende har over 3000 studenter første skoledag.

- Det er klart vi er fornøyde. Det er alltid en god følelse å nå nye høyder. Og det gjør vi nå – både i antall søkere og antall som starter ved utdanningene våre, sier Krumsvik til Kampanje.

Innen kreative fag, kan Westerdals vise til en økning i antall søkere på 24 prosent.

- Betyr dette at folk ikke forbinder Westerdals med juks lenger?

- Jeg tror de forbinder Westerdals med det de hele tiden har stått for; nemlig å være den ledende skolen for kreativitet. Det er en merkevare vi kommer til å fortsette å bruke aktivt, sier Krumsvik til Kampanje.

Han blir supplert av markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Høyskolen Kristiania, Stein Oddvar Evensen.

- Det er ekstra gledelig at vi ser en økning på Westerdalsporteføljen med hele 24 prosent, dette viser at Høyskolen Kristiania sammen med Westerdals har en studieportefølje som er attraktiv i markedet. Disse søkertallene er i tråd med at flere studenter ønsker seg en praksisnær og relevant utdanning, sier han.

Ved Høyskolen Kristiania finnes det 68 ulike studietilbud innenfor informasjonsteknologi, markedsføring og ledelse, helsefag og kreative fag. Høyskolens bachelorstudier hadde en økning på 4 prosent, mens masterprogrammene opplevde en økning på hele 66 prosent.

- Vi ser spesielt at teknologistudiene våre er populære og hadde i år en økning på nesten 50 prosent i antall søkere. Betydningen av teknologi vil bare øke i tiden fremover. Norge trenger dyktige utviklere innen alle samfunnsområder, og vi trenger fagfolk som forstår innvirkningen teknologien har på organisasjoner og samfunn, sier Krumsvik.

Slik er økningen i antall søkere ved Høyskolen Kristiania sammenliknet med 2017:

Studium Økning
Informasjonsteknologi 48 %
Markedsføring og ledelse 11 %
Helsefag 4,6 %
Kreative fag (Westerdals) 24 %