1. september lanserer Bonnier Media det nye byrået Kontent. Det skal produsere innhold og design innenfor områdene mote, interiør og livsstil.

- Vi samler all kompetanse og krefter på tvers og bygger opp et nytt byrå med utgangspunktet i våre merkevarer. Dette er i tråd med selskapets strategi, hvor vi skal etablerer nye områder som er tilstøtende våre medier. Markedet er voksende og Kontent blir Bonnier Medias spydspiss i markedet mot innholdsmarkedsføring og Native produksjon, sier administrerende direktør Trond Juliussen i Bonnier Media.

- Bonnier har allerede content-byrået Spoon. Hvorfor trenger dere et nytt byrå?

- Vi har kommet frem til, grunnet et marked i vekst, at vi behøver en differensiering mellom et nytt byrå fra Bonnier Media som er knyttet opp mot medievirksomheten og skal tilby innhold rettet opp mot våre merkevarer og segmenter. Spoon skal forsatt være et uavhengig byrå med et nordisk perspektiv hvor alt samles under samme varemerke, Spoon, sier Juliussen.

Tidligere i år lanserte Bonnier også byrået Oh My på det norske markedet. Det betyr at Bonnier har hele tre content marketing-byråer på plass i Norge.

Les mer: Nytt digitalbyrå satser i Norge – svensk mediegigant står bak

- Det er etterspørsel i markedet, hvor vi ser et potensiale for begge byråene, men på forskjellige områder. Vi er begge eid av Bonnier, og vil selvsagt samarbeide der hvor det er naturlig, enten det gjelder på produksjon eller andre områder til det beste for begge og våre kunder.

Nåværende digital salgssjef i Bonnier Media, Stian Johansen, får oppdraget med å etablere og lede det nye byrået, som teller fem ansatte.

- Med vårt utgangspunkt med ledende merkevarer, kompetanse på innhold og design, samarbeid med influencerene og masse av data og brukerinnsikt, vil vi kunne tilby målrettet kommunikasjon i kombinasjon med kreativitet og historiefortelling i effektive kanaler. Vi skal bli best i Norge innen vårt felt og i våre segmenter, sier han.

Bonnier Media gir ut magasiner som Costume, Bo Bedre, Tara og BoligPluss. Selskapet har i tillegg åtte nettsteder og samarbeider med noen av Norges største influencere. 

- Bonnier Media er allerede ledende innen områdene mote, skjønnhet, livsstil og interiør med en rekke sterke merkevarer og tilhørende influencere. Vi besitter en unik kompetanse på innholdsproduksjon og brukeratferd. Dette vil vi nå bruke for å lage det beste og mest engasjerende innholdet for annonsører og andre kunder, sier Juliussen.