Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 avviser at dagligvaregiganten nå kaster «mediehus-tankegangen» på båten og går «all in» på tradisjonell reklame. Etter at Rema 1000 lanserte sin siste reklamefilm, den første signert Try, har debatten om dagligvarekjedens reklamestrategi blusset opp.

Les også: Denne reklamefilmen skal gi Rema 1000 ny opptur

Kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen oppsummerte det slik i en Facebook-tråd på egen side:

- Reklamefilmen er morsom. Helt enig. Samtidig sier den kanskje litt for mye om hva strategien fremover til Rema 1000 er; analog og ikke fremtidsrettet. Det har Rema 1000 også vist klart nå i løpet av det siste året. Tidlig ute med mobilbetaling, men nå er det vanlig kredittkort som gjelder. Tidlig ute med egen podkast. Men den er lagt ned. Skulle bli et eget mediehus. Ferdig med det også. La ned også Familieliv-satsningen med VG og går nå for mer papir- og tv-reklame, skrev han på Facebook.

- Kortsiktig strategi
Dette ble fulgt opp i en kommentar av Nettavisens innovasjonsdirektør Pål Nisja-Wilhelmsen, som først ble publisert på Nettavisen og deretter på Kampanje med Nisja-Wilhelmsens tillatelse. 

Det er en kortsiktig strategi å satse på tv, og med sin kreative baklomme så ligger det nok sikkert også noen andre kort klare for Try, for vi er i ferd med å gå inn i en verden med smarte løsninger. Det er plass til Rema der også, og all ære til et firma som tør å snu en feilslått merkevarestrategi. Det er bare ikke så stor plass til tv-reklamen, skriver Nisja-Wilhelmsen i kommentaren.

Les mer: - Rema 1000 skal bli store igjen, med gammelt krutt

- Debatten har sporet av
Men kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 avviser at de har endret merkevarestrategi.

- Vi har aldri vært så aktive som mediehus som nå. Vår markedsføring er bred og treffer mange kanaler og målgrupper. Vi kjører like mye markedsføring i egne kanaler som før. Lansering av den nye kyllingrasen Hubbard – som har det bedre og smaker bedre - er et eksempel. Serien «Et Butikkliv» ble sendt i februar i år, Norway Cup, Summercamp for barn, Artic Race of Norway er andre eksempler på hvordan vi bruker egne kanaler, sier Fossum til Kampanje.

Hun mener kritikerne har misforstått.

- Jeg må si dette er en debatt i mediemiljøet som har sporet litt av. Fordi vi lanserer en morsom reklamefilm med skråblikk, mener plutselig eksperter at vi har blitt analoge. Vi gjør mange forskjellige ting, men som i resten av medieverden er det vanskelig å fange totaliteten i en annonseringsstrategi fra en virksomhet. Da bør man kanskje sette seg ned å se etter først, før man kritiserer både reklamebyrå og annonsør, sier Fossum oppgitt til Kampanje.

Dropper podkast
Da Kampanje snakket med Mette Fossum for to år siden, var det mye snakk om «mediehuset Rema».

- Det jeg sa for to år siden står ved lag. Vi har ikke mindre trøkk i egne kanaler. Så strategien står ved lag.

Les mer: - Vi kan ikke stå med ropert og rope at Rema er bra (abonnement)

Men podkasten som så dagens lys på tampen av 2015 er avviklet – uten at dette betyr at det har vært et skifte i vektingen av kanaler, ifølge Fossum.

- Podkasten fungerte ikke på den måten vi ønsket, og vi ønsket ikke lenger bruke ressurser på det nå. Men tv-serien er videreutviklet med kjøpmennene og dette er også tatt ut på tv, sier Fossum, og viser til at tv-serien «Et Butikkliv» ble etterfulgt av en sesong to i vinter.

- VG-samarbeid ble ikke som ønsket
Også samarbeidet med VG om Partnerstudio har blitt avsluttet.

- Det var den spede begynnelse for vår innholdsmarkedsføring og ble ikke helt slik vi ønsket. Men det ga oss en god start og var god læring, forklarer hun.

- Så det stemmer ikke at dere skulle bli mindre synlige?

- Denne påstanden er tatt ut av en sammenheng der det ble henvist til innholdsmarkedsføring, ikke markedsføring totalt. Vi har bare videreutviklet kommunikasjonen og markedsføringen til å bli skreddersydd både på plattformer og målgrupper, og det er ikke alltid vi er nødt til å bråke så mye for å bli hørt, sier hun.

Lars Mitlid i Try og Gunnar Stensaker i Opt har svart Pål Nisja-Wilhelmsen i en egen kommentar: - Når selv innovasjons-direktører sliter med tempo