Etter en byråkonkurranse har Obos valgt å bytte mediebyråforbindelse fra OMD til det som i dag heter Red Dentsu X. Etter at gamle Red Gruppen fikk nye eiere i Dentsu Aegis, har byrået til Maria Aas-Eng byttet navn. 

Les også: Red-gründere selger livsverket: - De har kjøpt oss med hud og hår

Nå er Obos villig til å avslutte et svært langt kundeforhold for å teste ut «nye» Red. 

- Vi har vært hos OMD i over 15 år, så da var det naturlig å ta en sjekk i forhold til hva markedet kan tilby, sier markedsdirektør Kjetil Hancke Framstad i Obos til Kampanje.

- Var dere misfornøyd med OMD?

- Nei, slett ikke, men vi forandrer oss, og da er det naturlig å se på mediebyråforbindelser og andre byråer vi jobber med, sier han.

Gjennom året bruker Obos som helhet mellom 50 og 80 millioner kroner på markedsføring – men tallet ligger nærmere 50 enn 80, mener Hancke Framstad.

Satser mest på sosiale medier
Det er spesielt sosiale medier som er viktigste kanal for det som er Norges største boligbyggelag, kan markedsdirektøren fortelle.

- Vi har sett etter en partner som kunne løse dette for oss på en god og h elhetlig måte. Red hadde en god angrepsmåte og hadde interesante tanker for hvordan vårt innhold kan brukes best, både i betalte og fortjente kanaler.

Av andre kanaler bruker Obos også markedsføringskronene på tv-reklame.

- Ja, vi bruker fortsatt penger på tv og ser at dette er en viktig kanal for oss. Men hvor viktig tv blir i kanalmiksen fremover er jeg usikker på. Jeg synes tendensene og tallene ser skumle ut, sier han.

Det er kun mediebyråavtalen som har vært gjenstand for evaluering. Hovedbyrå for Obos på markedsføring er fremdeles Futatsu, mens også byråer som Los & Co, Ernö og Pol løser oppgaver i ulike deler av konsernet.

Gjengen i Red Dentsu X er selvsagt glade og strategisk leder Christian Espeseth sier det er et supermotivert team som står klare til å ta i mot Obos. .

- I Red er gleden stor og vi står klare til å møte nye kommunikasjonsutfordringer for en av de mest spennende aktørene i eiendoms- og byutviklingsbransjen, sier han.

Ny kunde i nytt byrå
Men det er ikke bare i byrågruppens største mediebyrå det er kunder på vei inn. Nylig ble det også kjent at Red starter ytterligere et mediebyrå - som skal spesialisere seg på retail – og som får navnet Red Tactic. Det nye byrået bygger på det allerede etablerte miljøet Retail in Media og i kundeporteføljen ligger kunder som Bohus, Hageland, Carlsen Fritzøe, Cloetta og Varmefag.

Nå har også Red Tactic hentet inn en ny kunde i Entur, som eies av Samferdselsdepartementet. Entur er den nye tjenesten som skal gjøre det enklere å planlegge kollektivreiser ved å samle rutetidene til alle kollektivoperatørene i landet på ett sted.

- Entur har et viktig samfunnsoppdrag. De skal gjøre det enklere for nordmenn å reise kollektivt og spiller derfor også en viktig rolle for miljøet. Gjennom en god teknologisk løsning vil de nå samle hele norges kollektivtilbud, noe som vil gjøre det langt enklere å reise kollektivt. Vi føler oss svært heldige som får bli med å sikre at Entur etableres som en standardløsning for kollektivreiser i Norge, sier strategisk direktør i Red Tactic, Thomas Faye Willoch.