Varner henter inn tidligere strategidirektør i Schibsted, Frode Eilertsen, for å jobbe tett på deres nye digitale satsing, kan Kampanje erfare. Eilertsen, som tidligere var Schibsteds digitale spydspiss i kampen mot Facebook og Google, er leid inn som konsulent for å hjelpe Dressmann- og Cubus-eieren med å ta opp kampen mot de digitale aktørene.  

Eilertsen var konserndirektør og leder for digital transformasjon hos Schibsted, har jobbet med grunderskap og ventureinvesteringer i Crux Group siden han forlot mediegiganten etter tre år i 2016. 

- Jeg har ingen kommentar, er alt Eilertsen vil si når Kampanje slår på tråden.

Les mer her: Frode Eilertsen slutter i Schibsted

I vinter opprettet Varner Gruppen en ny avdeling kalt Varner Digital Business, som skal samle alle butikkjedenes digitale enheter under ett tak.

- Vi skal prøve å posisjonere oss for å utnytte merkevarene og kjedeprofilene vi allerede har, med et større fokus online. Du kan kalle det å ta opp kampen, men vi vet at vi ikke vil matche Zalando på omsetning og vareutvalg i 2018. Vi tar likevel skrittet for å motposisjonere oss med et stort fysisk butikknett, sa markedsdirektør i Varner Gruppen, Knut Vidar Nilsen, til Kampanje i vinter.  

Det har ikke lykkes Kampanje å innhente kommentarer fra Nilsen til denne saken. Kampanje har vært i kontakt med pressekontakt Julie Bragli Eckhardt i Varner.

- Vi har ingen kommentar til disse spørsmålene, sier hun.

Sliter med Cubus og Dressmann
Ifølge de siste ukers medieoppslag og omsetningstall fra Hovedorganisasjonen Virke, kan det nå haste med å få digitalisert klesgiganten.

Ifølge Finansavisen, sliter motekonsernet med omfattende omsetningsfall hos sine største kjeder Cubus og Dressmann. I tillegg viser Virkes analyse «Kleskjedene 2017», at klesbransjen i 2017 hadde en negativ vekst før første gang siden 2014, hvor omsetningsveksten var på -1,2 prosent. 

Samtidig øker netthandelen i Norge, og på de siste fire årene har den økt med hele 74 prosent. I 2017 omsatte norsk netthandel for 105 milliarder kroner, ifølge rapporten «Norsk E-Handel», som utarbeides av betalingstjenesten DIBS. Av de 105 milliardene vi brukte på netthandel i 2017, utgjorde kjøp av tekstilvarer 7 prosent, eller rundt 7,4 milliarder norske kroner. 

Røde tall i 2018
Torsdag forrige uke slapp Varner Gruppen regnskapstallene for 2017 tidligere enn planlagt, ifølge Dagens Næringsliv. Tallene viser at resultatet har falt med 332 millioner kroner fra 2016 til 2017. Resultatet i 2017 var på 286 millioner kroner, mens omsetningen holdt seg  med rundt 11, 6 milliarder kroner, 24 millioner mindre enn fjorået. 

Til sammenligning var overskuddet i 2016 på rundt 617 millioner kroner, mens det i 2015 var på nærmere 1,6 milliarder kroner.

Av det Kampanje erfarer har det ikke gått bedre for Varner-brødrene i 2018. Første kvartal skal vise røde tall for klesgiganten. 

- 2017 representerte på mange måter et skifte. Måten vi har drevet på gir ikke de samme resultatene mer, sier Julie Bragli Eckhardt, pressekontakt i Varner, om 2017-tallene.

- Vi har hatt 50 år med suksess, med strategier som har virket og sterke konsepter. Verden og klesbransjen er i stor endring. Varner er derfor i omstilling. Vi satser for fullt og er inne i en periode der vi bygger et sterkt kompetent felles miljø for Varner. Vi bygger en organisasjon som er sterk på e-handel og marketing gjennom kompetansebygging og rekruttering. Dette kombinert med kraften av et stort butikknett som har vi sterk tro på.

Les også: Nå vil Dressmann bli mer digital - tar opp kampen med Zalando