Trond Bentestuen blir ny sjef for Rema 1000 i Norge. Det opplyser DNB i en melding. Bentestuen slutter dermed i banken han kom til som kommunikasjonsdirektør i 2007 før han tok over stillingen som konserndirektør for personmarkedet. 

Les også: Bentestuen blir «bankmann»

Han forlater banken for å ta over en stilling som i dag innehas av Ole Robert Reitan selv. Reitan fortsetter som administrerende direktør for Rema 1000s nordiske virksomhet.

- Jeg gleder meg stort til å få Trond Bentestuen fra DNB med på laget som norgessjef i Rema 1000, sier Ole Robert Reitan på Facebook og fortsetter. 

- Trond har solid bakgrunn fra retail fra sin tid i Expert, og har sterkt fokus på at kunden er øverste sjef. I tillegg har han i hele sitt virke vist stor markedsforståelse og har sterk gjennomføringsevne. At han er en av de som står bak Vipps, sier sitt, fortsetter Reian.

Les også: Bentestuen forlater Expert

Etter det Kampanje kjenner til er Bentestuen i dag på et større arrangement i Trondheim i regi av Rema 1000. 

Her kan du se Rema-sjefens presentasjon av Bentestuen:

Grusomt Rema 1000-år
Dagligvarekjeden Rema 1000 var i 2017 gjennom et grusomt år der omsetningen gikk tilbake med 1,4 milliarder kroner sammenlignet med året før og markedsandelen krympet med ett prosentpoeng, mer enn noen annen lavpriskjede.

Les også: Resultatsmell for Rema 1000

Les også: Rema 1000 taper mest i kundekampen

Vanskelighetene startet da lavrpiskjeden lanserte sin omstridte bestevenn-strategi, som førte til at kjente merkevarer forsvant ut av butikkene, og heller ikke lanseringen av Æ-appen klarte ikke å blidgjøre kundene nevneverdig og til slutt måtte også administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, Lars Kristian Lindberg, slutte sammen med markedsdirektøren. 

Les også: Rema 1000-topp slutter etter bestevenn-fiasko

Dramatisk byråkonkurranse
Nylig byttet også Rema 1000 om på sine reklamebyråer etter en dramatisk byråkonkurranse der dagligvarekjeden blant annet valgte seg Try Reklamebyrå og Schjærven som sin hovedsamarbeidspartnere.

Les også: Try kupper Rema 1000 i dramatisk byråkamp

- Vi har valgt Try til å samarbeide med oss på merkevaren Rema 1000, vi har valgt Schjærven til å samarbeide med oss på ulike egne merkevarer, sa markedsdirektør Per Åge Dahl i Rema 1000 til Kampanje.

Skal jobbe med Try igjen
Dermed kommer to gamle kjenninger til og møtes igjen. Som kommunikasjonsdirektør og senere leder av DNB Personmarked jobbet Trond Bentestuen svært tett og godt med reklamesjefen Kjetil Try. 

- Det er kjempespennende for oss. Rema er en spennende kunde på mange vis og er en kunde som er dedikert og opptatt av merkevarebygg. Det gjør at vi kan bruke alle fagmiljøene i huset, sa Kjetil Try til Kampanje nylig.

Bentestuen er i dag konserndirektør for divisjonen Wealth Management & Insurance, og har tidligere ledet Personmarked samt Marked, Kommunikasjon og eBusiness.

I meldingen fra DNB heter det at Håkon Hansen konstitueres i stillingen som konserndirektør for Wealth Management & Insurance, med effekt fra mandag 11. juni 2018. 

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Trond Bentestuen.