Artikkelen er oppdatert med kommentarer fra Even Aas-Eng.

For tre år siden inngikk Kjetil Try et samarbeid med Even Aas-Eng og Venture Factory om datterbyrået T/A Opt, kort for «optimalisere». Tre år senere har performance-byrået vokst til 26 ansatte og en omsetning på 39 millioner kroner, og nå kjøper Try ut Venture Factory

- Venture Factory var med sin kompetanse svært viktige i oppstarten av Opt. Vi har imidlertid nå bygget opp et særdeles sterkt og selvstendig fagmiljø som behersker alle aspekter rundt de sosiale og digitale mediekanalene. Kundetilsiget og resultatene til Opt er imponerende, og deres kompetanse og kapasitet er en viktig del av vår totale digitale satsing fremover. Vi har lenge ønsket å styrke vår eierposisjon og det åpnet seg nå en situasjon som gjorde dette både mulig og naturlig, sier administrerende direktør Kjetil Try.

Les mer: Try starter nytt digitalbyrå

- Har ligget i kortene
Opt ledes av Gunnar Stensaker og Hanne Henriksen. Selskapet gikk med 5,8 millioner i overskudd i fjor.

- Vi er veldig stolte av å ha bidratt til å bygge Opt som har blitt et fantastisk selskap og det har vært en glede å samarbeide med Try. Dette er et eksempel på hvor bra det kan gå når to miljøer med utfyllende kompetanse slår seg sammen og drar i samme retning, kommenterer administrerende direktør i Venture Factory, Even Aas-Eng.

Allerede i fjor flyttet Venture Factorys selskaper ut av lokalene de har leid av Try siden 2014, foruten Opt, som ble igjen.

- Opt er jo et selskap i Try-familien og det har hele tiden ligget i kortene at de kom til å ta over våre aksjer på et tidspunkt. Når vi flyttet ut av deres lokaler falt det seg naturlig å ta den praten. Vi har fått det fint i Torggata, men det er ikke til å legge skjul på at vi savner alle de flotte menneskene i Try og Opt, sier Aas-Eng.

Vil bruke pengene på medier
Han avviser overfor Kampanje at det har vært strid mellom eierne.

- Nei, det har ikke vært noen uenighet. Tvert imot, vil jeg si. I Try er det mange profesjonelle, hyggelige og dyktige folk, så samarbeidet har vært et mønsterprosjekt i vår verden. Alle parter har dratt i samme retning til enhver tid. For oss er Try en naturlig kjøper av vår minoritetspost. Det har hele tiden vært to veier videre, enten bli sittende som passiv eier eller bli kjøpt ut av Try på et eller annet tidspunkt, sier Aas-Eng.

- Hvor mye får dere for aksjene?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Hva skal dere gjøre med pengene?

 - Hvert øre skal reinvesteres i nye prosjekter, blant annet medier.

Administrerende direktør Kjetil Try i Try har ikke vært tilgjengelig for kommentarer.