Sølvfisk-juryen er godt i gang med arbeidet med å tråle TV 2 for de beste reklamefilmene som vises i år, og har kommet seg til mars. Det er Rikstotos «Hesteeksperten» som stikker av med sølvet denne gangen. 

Det er reklamebyrået Anorak som står bak filmen, sammen med det kreative teamet Kasper Amundsen Tuvnes, Jens Bjørklund, Jens-Petter Aarhus, Hallvard Fjeldbrathen, Camilla Von Borcke og Janne Espevalen. 

- Månedens sølvfiskvinner tar i bruk velkjente klisjeer og en gode dose absurditet for å få frem poenget. Dette er gjort så overdrevet og velprodusert at det blir både sjarmerende og humoristisk, og på en glimrende måte underbygger budskapet om at du ikke trenger ha å ha peiling på hest for å vinne på hest. Gratulerer med sølvfisk til Rikstoto for mars, skriver juryen. 

Se Sølvfisk-vinneren her:


Kampanje har tidligere omtalt filmen hvor budskapet er at du ikke trenger å ha peiling på hest for å vinne på hest. Rikstoto har kalt filmen for en holdningskampanje. 

- De fleste tror dessverre fortsatt at man må vite noe om hest for å kunne spille og vinne på hest. Det er disse fordommene vi vil til livs. I virkeligheten er det ganske enkelt å bli med på moroa. Du kjøper bare en Lyntoto-kupong, sa teamet til Kampanje i forbindelse med premieren i mars. 

I januar var det Finn og Try som fikk årets første sølvfisk for den tre år gamle filmen «Hva tenkte du på egentlig?». Februar-vinneren var Kims og Pol sin dramatisering av et forsoningsmøte mellom Trump og Kim Jong-un. 

Les mer om januar-vinneren: Finn og Try får årets første Sølvfisk

Les mer om februar-vinneren: Sølvfisk til Trumps' Kim-flørt