Sbanken, tidligere Skandiabanken, har avsluttet byråkonkurransen de startet i vinter og har valgt Naug & Venner som sitt nye reklamebyrå. Dette blir bankens første avtale med et rendyrket reklamebyrå.

Sbanken har også en avtale med digitalbyrået Knowit om performance-markedsføring, men etter hvert som Sbanken har blitt en selvstendig bank, har det også oppstått behov for et tradisjonelt reklamebyrå, forteller Lars T. Rognaldsen, salgsansvarlig i Sbanken.

- Naug & Venner er et veldig solid byrå som forvalter attraktive, sterke merkevarer. De matcher oss godt med tanke på verdier, kultur og forretningssyn. De leverte meget godt både strategisk, taktisk og på den kreative retningen de presenterte i pitchen. Vi ble spesielt imponert over innsikten og ideer for videre vekst, og vi ser frem til et produktivt samarbeid fremover, sier Rognaldsen.

Det er først og fremst reklame for forbrukslån Naug & Venner skal lage for Sbanken.

- Det er en satsing hos oss, så får vi se og høste erfaringer fra det før vi eventuelt bruker dem på andre områder, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Sbanken, Leif-Kjartan Bjørsvik.

- Øker dere markedsføringsbudsjettet?

- Nei, vi øker ikke budsjettet, men vi har et stort markedsføringsbudsjett for i år og vi kommer til å bruke en del av dette på å markedsføre forbrukslån. Vi skal gjøre dette på Sbanken-måten, og skal ikke være haier og tigere som andre aktører på dette området.

- Blir det snillere reklame?

- Det blir i hvert fall reklame på våre måte med kunden i fokus.

Byråleder Christian Gottschalk i Naug & Venner forteller at det ikke var noe alternativ til seier i denne byråkonkurransen.

- Da vi ble kontaktet av Sbanken var det full tenning i hele byrået. Både problemstillingene i pitchen og Sbanken sin spennende markedsposisjon gjorde at vi raskt bestemte oss for at denne kunden «skulle vi vinne», sier Gottschalk.

Dette var også første pitch hvor både Naug & Venner og det nyopprettede datterselskapet Naug & Rådgiverne med daglig leder Cathrine Moksnes deltok sammen.