Reklamekåringen YouTube Ads Leaderboard for første kvartal er klar, og det er kun norske merkevarer å finne blant topp fem. Fellesnevneren for alle reklamene er matvarer og dagligvare.

På førsteplass troner Rema 1000-reklamen «Lammelår med Bent Stiansen». 

- Dette er aller første gang, siden vi startet med den kvartalsvise målingen, at norske aktører dominerer toppen på denne måten. Det er en fjær i hatten for norske annonsører, fordi den globale konkurransen er knallhard, sier Trude Kjersem Erlandsen, kundedirektør dagligvare i Google, til Kampanje.

Hun mener at norske merkevarer har vært gode på å tilpasse budskapet til sesong, og at de vet hva som opptar oss nordmenn.

- For å trekke frem vinneren først, så har de vært flink på å bruke god innsikt om den norske forbrukeren. Lammelår var faktisk det vi nordmenn søkte oftest etter oppskrift på i 2017, og dette svarer Rema 1000 glimrende på ved å tilby nordmenn eksperttips på folkefavoritten før påsken, fortsetter Erlandsen.

- Veldig stolte
Produsenten bak reklamesnutten, Foll Reklamebyrå, synes det er utrolig moro å ha lagd Norges mest populære reklamefilm på Youtube i første kvartal. Digitalrådgiver og presseansvarlig i Foll, Susanne Vedvik, er enig i at de traff på sesongen. 

- Vi er veldig stolte av å utarbeide en strategi og et innhold som folk liker. Vi vet at folk liker å lykkes med påskemiddagen, og da er det ikke rart at tilberedningstips fra Bent Stiansen slår an, sier hun til Kampanje. 

Også McCann Oslo har jobbet med denne kampanjen ved å styre annonseringen.

For å få frem innholdet på YouTube er det viktig med en god annonsestrategi. Vi har jobbet målbevisst over tid med å med å treffe de rette målgruppene vår annonsering. Tallene viser også at de vi når, også handler i butikkene, og akkurat det er en viktig målsetning for Rema, sier Senior Performance Strategist Line Falk i McCann.

Seeren er dommeren
Youtube Ads Leaderboard, som er en kvartalsvis kåring av reklamefilmer, måler antall fullførte videovisninger, engasjement og likes, og trafikk videre til kundens nettsider. Målingen baserer seg både på organiske og betalte visninger, og det er kun filmer som er mulig å hoppe over som er med i kåringen. På den måten er det seeren som er dommeren. 

I skrivende stund er videosnutten med mesterkokken sett litt over 140.000 ganger.

Her er topp fem-listen på Youtube i første kvartal:

1. Lammelår med Bent Stiansen. Av Foll reklamebyrå og McCann Oslo for Rema 1000

2. 25% avslag på Wipes og bleier fra Libero. Av Carat og Spar Inhouse for Spar. 

3. Nutrilett - Chocolate Mousse Crumble. Av Flambert Produksjonsselskap og OMD for Nutrilett Norge.

4. Kiwis åpningstider i påsken! Av Alexander Reklamebyrå og Carat for Kiwi-

5. FØLGE OPP DRØMMEN SIN | Et butikkliv | Sesong 2. Av Rubicon og Splay for Rema 1000. 

- Fjoråret var enormt lærerikt
2017 var et tungt år for matvarekjeden Rema 1000, hvor mye negativ medieomtale og feilslåtte markedsstrategier førte til at trønderne falt som en stein på omdømmeundersøkelsen Yougov Brandindex.

I 2015 og 2016 kom Rema 1000 på henholdsvis første- og andreplass, mens på listen for 2017 kom de på en 256. plass. Fallet på 253 plasser fra fjoråret, gjør at de nå ligger femte sist på listen.

- Fjoråret var enormt lærerikt for Rema 1000 - det tror vi dagligvarebransjen, reklamebransjen og i stor grad det norske folk har sett. For vår del er vi veldig glade for at vi anerkjennes for det arbeidet vi gjør sammen med flinke folk i reklamebransjen, sier markedsdirektør i Rema 1000, Per Åge Dahl

Også i siste kvartal i 2017 toppet Rema 1000 Youtube Ads Leaderboard med Bent Stiansen. Da med ribbetips i julesesongen, og filmen ble kåret til den fjerde mest populære reklamen på Youtube for 2017.  

I tillegg til reklamesuksess spiste Rema 1000 inn markedsandeler i første kvartal av 2018. Tall fra analyseselskapet Nielsen Media Research, som kom i starten av april, viser at Rema 1000 hadde en vekst i markedsandel på 0,4 prosentpoeng i årets tre første måneder, sammenlignet med tilsvarende måneder i fjor.  

Topper listen:

- Fjoråret var enormt lærerikt for Rema 1000 - det tror vi dagligvarebransjen, reklamebransjen og i stor grad det norske folk har sett, sier Per Åge Dahl i Rema 1000.