I dag har kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen lagt ut en video der han parodierer et helt nytt fenomen som brer om seg på Linkedin i disse dager. For stadig flere ser nå ut til å tilby det Nygård-Hansen kaller Linkedin-coaching i forskjellige inspirasjonsvideoer som ligger ute på businessfolkets egen sosiale medier-plattform. 

Nygård-Hansen har merket posten med et stort «Ironivarsel» og sier han i stedet for å lage en kritisk artikkel har svart med samme mynt som Linkedin-kongene - og laget en video.

- Ja, denne gangen valgte jeg å lage en video og bruke humor, sier Nygård-Hansen.

Her kan du se videoen til Nygård-Hansen:

Så hvem er disse nye LinkedIn-kongene som kommunikasjonsrådgiveren retter skytset mot?

- Det er snakk om en hel bunch av forskjellige menn, og det er utelukkende menn, og de kjører en hard lik og del-strategi på Linkedin. Noen av dem har åpenbart litt kunnskap om Linkedin, men de kommer med så mange selvfølgeligheter og markedsfører seg selv på en så banal måte at jeg ikke kunne la være å parodiere det, sier en lattermild Nygård-Hansen.

- Du kaller dem de nye Linkedin-kongene, hva gjør de?

- Mange av dem er livstilscoacher og det finnes allerede en 20-30 stykker der ute og de øser ut med videoer som er så intetsigende. Kanskje er det et lite blinkskudd av og til, men det er så likt og alle kopierer hverandre og liker og deler hverandres innlegg så de når ut til veldig mange. Dette er kvantitet og ikke kvalitet, sier Nygård-Hansen.

- Er det noen spesielle du parodierer i din video?

- Nei, det er ikke en enkelt person jeg har valgt. Jeg har bare brukt ordene og fokuset alle har på hvordan lykkes med å nettverke, skape leads, øke salget og oppnå drømmer, sier Nygård-Hansen.

- Er det ingen av dem som har noe kunnskap?

- Jo, fler av dem har kunnskap og tjener sikkert mange kroner på å være Linkedin-coacher. Men disse filmene er så like og det begynner å bli så mange av dem at det ikke er mulig å skille dem fra hverandre lenger. Jeg vil ikke bruke et ord som forpeste, men det er på samme nivå som alle kjedebrevene på Facebook. Det er med på å ødelegge opplevelsen.

Han sier han filmet videoen med sin egen smarttelefon og klippet ned et opptak på 13 minutter til det han i dag har lagt ut på Facebook og YouTube.

- Blir det flere humorvideoer fra Nygård-Hansen?

- Det kan jo være. Jeg liker å se på meg selv som en med glimt i øyet og det kan jo være jeg lager noen flere episoder, sier han.