Sindre Heyerdahl er ansatt som ny pressesjef i Storebrand. Han kommer fra stillingen som reporter i NRKs økonomi- og politikkredaksjon. Han har også vært finansjournalist i E24 og konsulent i skatteetaten. Heyerdahl vil rapportere til kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen.

- Sindre har en sjelden god evne til å formidle komplekse budskap om finans og økonomi på en enkel og engasjerende måte. Vi snakket med mange veldig sterke kandidater til denne rollen, men var likevel ikke i tvil om at Sindre måtte bli vår nye pressesjef, sier Vibeke Hansen.

Heyerdahl har en master i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og Universität Konstanz, Tyskland, og har også bakgrunn fra ungdoms- og studentpolitikk. Han har vært i NRK siden 2010.

- Da jeg begynte i NRK, så jeg ikke for meg at jeg skulle bli der i åtte år. Jeg har alltid hatt tro på at det å lære nye ting og bruke kunnskapen på nye måter er ekstremt givende, og da denne muligheten dukket opp nå, og Storebrand skal ta posisjoner og bygge opp et nytt team, kunne jeg ikke la den gå fra meg, sier Heyerdahl til Kampanje.

Han forteller at han har latt seg imponere av Storebrands satsing på bærekraft.

- Jeg er veldig imponert over reisen Storebrand har lagt ut på de siste årene. De har tatt en utrolig spennende posisjon og bryr seg genuint om bærekraft, både fordi det er smarte investeringer og fordi det er viktig for fremtiden.

Bygger nyhetsredaksjon
I likhet med DNB, bygger også Storebrand opp en egen nyhetssatsing. Avdelingen har fått navnet Puls og skal være organisert som en moderne redaksjon. Der skal de ifølge Storebrand ta pulsen på mediebildet, samfunnsdebatter og markedstrender.

- I et medielandskap hvor det er stadig flere kanaler og det er veldig mye informasjon der ute, er det viktig at også Storebrand er ute med sitt budskap, også direkte ut. Det tror jeg vi bare vil se mer og mer av. Man må være mer fremoverlent og selv tenke på hva som kan være spennende i mediebildet, og ikke bare sitte og vente på at ting skal skje, sier Heyerdahl.

- Skal du konkurrere med dine kollegaer i NRK?

- NRK har en annen rolle som et riksmedie som skal speile hele nyhetsbildet. Jeg tror vi komplementerer hverandre. Jeg brenner for økonomistoff, så jo mer stoff som er ute i offentligheten, og jo mer folk får med seg, jo bedre er det. Det er glimrende om vi kan få enda mer økonomi på dagsorden.

Tatt ut i streik
Heyerdahl begynner i sin nye jobb 1. september. For tiden er han ute i streik, i likhet med alle andre NRK-journalister.

- Tror du at du rekker tilbake på jobb i NRK før du starter i Storebrand?

- He he, det er et veldig godt spørsmål. Jeg tror og håper det. Jeg tror alle er interessert i å finne en måte å gi og ta på som gjør at vi kommer frem til en løsning.

Skal bli Norges «råeste»
Storebrand har satt seg som mål å lage Norges «råeste» kommunikasjonsavdeling, og det var i den forbindelse at Vibeke Hansen ble hentet inn fra Microsoft tidligere i år.

Les mer: Vil bli best på kommunikasjon: - Må være rå over hele linja

- Når vi nå rigger kommunikasjonsavdelingen for å jobbe mer fremoverlent og gripe mulighetene som ligger i nyhetsbildet, er vi selvfølgelig utrolig glade for å få med Sindre på laget. Han tar med seg erfaring fra tv mobil/nett og radio- og kjenner hvert enkelt medium til fingerspissene. Nå bygger vi et komplett team som skal jobbe godt sammen og forsterke hverandres kapasiteter. Jeg er overbevist om at vi skal klare å koble folks interesse for egen lommebok med bærekraft og langsiktig sparing på en ny måte, sier Hansen.