Tine går i disse dager på luften med sitt nye reklameunivers for matlagningsproduktene rømme, crème fraîche, fløte, smør og kesam. Tine Kjøkken er en samlebetegnelse for Tines matlagningsprodukter og navnet på Tines nye inspirasjons- og oppskriftsportal basert på konseptet «Det er mye kjærlighet i god mat». 

Reklamedelen er siste steget i en tretrinnsrakett, der også nytt tjeneste- og produktdesign har vært kjernen i lanseringen. I disse dager lanseres en filmserie som skal rulle og gå på tv, i sosiale medier, på Youtube og utendørs til langt ut på høsten. 

- Gjennom Tine Kjøkken ønsker vi å få frem den lidenskapen for mat som vi deler med store deler av det norske folk. Med produktene har folk et strålende utgangspunkt, oppskriftstjenesten tinekjøkken.no hjelper folk med å lykkes på kjøkkenet og denne filmserien viser hvor mye kjærlighet det er i god mat, sier Camilla Heggelund, merkeutvikler i Tine.

Med et rikt knippe reklamefilmer til både tv og nett ønsker Tine og McCann Oslo å vise hvordan store deler av livet kretser rundt maten vi lager til hverandre, og lar derfor maten få selve hovedrollen i dramatiseringen.

- Vi blir kjent med familien gjennom de ulike årstidene som også gjenspeiler matrettene som er i fokus. For å styrke Tine i en så stor og viktig kategori, ønsket vi å kjøre en helhetlig tilnærming helt fra starten av. På utviklingssiden ble Design House og McCann Oslo briefet samtidig og det har vært helt avgjørende for sluttresultatet – i tillegg til et godt samarbeid mellom alle våre partnere, sier Heggelund.

Fra «matens point of view»
Rådgiver i McCann, Bjørn Erling Solberg, sier lanseringen er et resultat av et godt samarbeid mellom Tine, Design House og Mediacom. Byråene har jobbet sammen om hele virkemiddelbruken – «helt uten prestisje», i følge Solberg.

- Med en ambisjon om å spre inspirasjon og matglede til det norske folk, holder det ikke med én stor reklamefilm og et par bannere i hist og pist. Det er enkelt på vidløftig vis å påstå at man har en viktig rolle i folks liv, men en helt annen øvelse å faktisk gjøre seg fortjent til en plass i folks hoder og hjerter. Derfor var det viktig for oss å åpne konseptet. Dette er med andre ord «Det er mye kjærlighet i god mat 2.0».

Sammen med Sheriff Film Company og regissørene Nic & Sune har reklamebyrået laget et knippe filmer som er skutt fra «matens point of view».

- Mat må’n ha! Men, de fleste reklamefilmer for mat ser helt like ut. Når briefen er å lage taktisk produktreklame er det lett å gå i «talsperson-prater-ved-kjøkkenbenk»-fella. Vi ville dramatisere hverdagslivet, men samtidig la maten og produktene spille hovedrollen. Derfor lot vi kamera gi norske familier et nytt perspektiv på ei litta gjenkjennelig norsk familie. Små gryter har også øyne, sier kreatørteamet Jørgen Lauré og Adam Billyeald i McCann Oslo.

Se en av filmene her:


Blåser nytt liv i gammelt konsept

I 2016 samlet Tine for første gang sine matlagingsprodukter under ett og samme reklamekonsept, signert med «Det er mye kjærlighet i god mat».

Heggelund forteller at konseptet, som endte opp i finalen i Gullfisken samme år, har vært sentral på reisen videre og at kjærlighetsbudskapet utviklet seg til å bli inspirasjonen til alt fra reklame til pakningsdesign.

- Den sterke visuelle koblingen til «Det er mye kjærlighet i god mat», øker synergien mellom ulike kommunikasjonsflater og kanaler, og gir en tydelig samlet identitet. Prosessen har vært veldig spennende, og det har vært inspirerende å samarbeide med en så engasjert gjeng både hos Tine og McCann Oslo. Våre hjerter banker for sluttresultatet, sier kreativ leder Per Magne Lund og daglig leder Gerd Ismar Gulbrandsen, som står i spissen for teamet hos Design House.

Design House har utviklet det nye pakningsdesignet og det overordnende konseptuelle uttrykket til Tine Kjøkken.