Nå er navnene på de som skal representerer Norge i årets Cannes Lions juryer, klare. Opprinnelig hadde Norge fått fem juryplasser, men ender opp med seks – på grunn av «utjevningsmandater».

I utgangspunktet hadde Norge fått fem jurymedlemmer, men ble på generelt grunnlag oppfordret av Cannes Lions til å nominere enkeltpersoner i noen av de nyere kategoriene. I disse har ikke poengsystemet for å rangere de ulike landene «satt seg skikkelig», det ble derfor åpnet for generell nominasjon.

Les også: Strammer inn i Cannes - fire av fem norske jurymedlemmer må bli hjemme

- Vi nominerte «wild cards» i sju ulike kategorier, og kupongen gikk inn på én av disse; Per Ivar Selvaag i Product Design. Vi håper at Norge neste år også får tilbake sin juryplass i den klassiske og gjeve Filmkategorien; vi var bare én plass for lavt på rankingen i år, sier Cannes Lions og Eurobest-representant, Espen Strand Henriksen.

Selvaag jobber i designbyrået Montaag. 

I tillegg til Selvaag skal også Cathrine Movold delta i jurytjeneste i Cannes, hun er valgt til å sitte i Digital Craft-juryen. Mosvold har sitt eget byrå;  Cathazaki New Digital Products and Services, men har tidligere vært designdirektør i Making Waves. 

- Jeg har høye forventninger til spennende faglige diskusjoner med høy temperatur. Digital Craft juryeringen tar hele fem dager, så jeg regner med å se et globalt tverrsnitt av det beste som produseres verden over, sier Movold i en melding.

Juryerer fra Norge:

Disse fire skal delta i årets shortlistjury som opptakt til Cannes Lions i juni i år. Fra venstre: Alexander Gjersøe, Ester Hjellum, Marie-Louise Alvær og Sindre Beyer.

Fire juryerer fra Norge
I tillegg til de to som er valgt ut til «ordentlig» jurytjeneste, har Norge fire jurymedlemmer i shortlist-juryer. Disse fire er; Marie-Louise Alvær fra mediebyrået Phd (Media-jury), Ester Hjellum fra Try (Branded Experience-juryen), Alexander Gjersøe fra SMFB (Direct-juryen) og Sindre Beyer fra Try (PR-juryen).

Marie-Louise Alvær forteller at juryarbeidet i forbindelse med shortlist i media-kategorien starter nokså med én gang.

- Juryarbeidet starter ganske omgående, har en laaaang rekke cases jeg skal igjennom og vil helst kose meg litt på veien også så gjelder å komme i gang, forteller hun til Kampanje.

- Skal du reise til Cannes under festivalen?

- Ja, PHD har et arrangement der i begynnelsen av uken som jeg skal få med meg og det er sikkert masse annet på programmet jeg kommer til å kjenne er et must. Men vi får se hvor mange dager jeg rekker å bli, sier hun.

Og legger til at hun gleder seg veldig til å reise ned til Cannes i juni.

- Om jeg gjør! I fjor var det veldig inspirerende faglig, kombinert med at det er en fin måte å treffe kolleger fra PHD-nettverket og ikke minst masse spennende folk ellers i en mer uformell setting. Mange interessante faglige diskusjoner og påfyll med kloke hoder i bransjen, sier hun.

- Gleder meg veldig
Bedt om å tippe hvorfor nettopp han ble plukket ut til jurytjeneste i år, er  Sindre Beyer forsikrig i sine spådommer.

- Det må nesten de som nominerte meg svare på, men jeg har hørt at det er fordi jeg både er utdannet innen markedsføring samtidig som jeg i mange år har jobbet med kommunikasjon i politikken blant annet for Jens Stoltenberg, sier Beyer til Kampanje.

At han jobber i et reklamebyrå, men skal juryere i PR-kategorien, tror han er et utslag av bransjeglidning.

- Om det tenker jeg at skillet mellom hva som er markedsføring og PR viskes ut. God og effektiv kommunikasjon er en tikamp hvor det handler om å kombinere strategi, kreativitet og teknologi på en god måte, sier han.

Allerede denne uken starter Beyer sitt juryarbeid.

- Jeg gleder meg veldig. Både til selve Cannes og til det faglige arbeidet, avslutter han.

Cannes Lions er i år nedskalert til kun å vare fem dager fra tidligere års én uke, og arrangeres fra 18.-22. juni.