Bonniers content marketing-byrå Spoon går inn i det britiske markedet ved å kjøpe det londonbaserte byrået Southerly.

- Å etablere Spoon i Storbritannia har stått på ønskelisten en stund, men det var ikke før vi møtte Southerly at vi fant den perfekte partneren, sier Spoons administrerende direktør, Anders Ribba i en pressemelding.

De kjøper et byrå som har holdt det gående i nesten ti år og som jobber med kunder som Shell, Philips og Royal Bank of Scotland. 

- Både Spoon og Southerly har en sterk tro på kraften i historiedrevet kommunikasjon. Vi ligner på hverandre og fant fort tonen. Spoon Oslo og Southerly har allerede hatt et felles prosjekt på employer branding, og vi kommer til å utveksle spesialkunnskaper og ressurser med hverandre fra første dag, sier byråleder Spoon Oslo, Marte Ramborg.

Southerly ble grunnlagt i 2009 av Shelley Hoppe og Karen Brennan. 

- Fra vårt aller første møte var det åpenbart at vi deler filosofi og tilnærming til både å levere det aller beste arbeidet for våre kunder, samt til å utvikle og styrke egne ansatte. Vi er glade for å bli med i Spoon-gruppen - det føles som et naturlig neste skritt, sier Southerlys administrerende direktør Shelley Hoppe.

Spoon har for tiden kontorer i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo og Helsingfors.