Tidligere i høst ble det kjent at bilmerket Seat skal relanseres i Norge. Flere av Norges mest toneangivende byråer ble invitert med i en byråkonkurranse, og nå er det klart at Seat har valgt Nord DDB som sitt nye reklamebyrå.

- Det er en stor glede å få være med på å relansere Seat i Norge. Vi har jobbet med Seat både i Norge og Spania gjennom vinteren, og latt oss imponere av deres offensive innstilling. Seat blir et friskt pust i en bransje i stor endring. At de utelukkende skal selge biler digitalt viser at de er fremoverlente og fremtidsrettede, noe som gir oss mange spennende kreative muligheter, sier Joachim Skageng i Nord DDB.

Tidligere har Kampanje skrevet om at Try, DDB, Anorak, The Oslo Company og Schjærven var med å kjempe om oppdraget.  

Høye ambisjoner
Den tidligere markedssjefen i Møllergruppen og for VW, som i dag er blitt direktør for Seat, Tor Anton Bjørge, sier man allerede har lansert ny nettbutikk.

- Vi er stolte av å kunne tilby en heldigital kundereise, hvor en ny Seat bare er fem klikk unna. I Norge blir Seat en utfordrer til en ganske tradisjonell bransje, sier han.

Han sier videre at Nord DDB Oslo blir «en sentral partner» for Seat når de nå er klare til å etablere og utvikle merkevaren Seat i Norge.

- Byrået har utviklet et kommunikasjonskonsept som har blitt mottatt svært positivt både i Norge og i Spania og Seat er et av de mest hurtigvoksende bilmerkene i Europa, og vi har høye ambisjoner for Norge, sier han. 

Lanserer bilnøkkel på mobil
Bjørge har flere ganger tidligere uttalt seg om at Seat skal «gjøre ting på en helt annen måte enn andre». I tillegg til den nye nettbutikken kan Skageng i Nord DDB nå avsløre mer av det som er i vente.

Les mer: Bjørge blir sjef når Seat relanseres i Norge

- Selve distribusjonsformen er helt ny. Det er ingen andre meg bekjent som tidligere har lansert en bensinbil på nett. I tillegg har vi utviklet konsepter og fordeler som blir lansert nå gjennom våren. Noe av dette vil være at det skal bli enklere å dele bilen med venner ved at man får bilnøkkelen på mobilen. Man skal også kunne tjene penger ved leie ut bilen gjennom en helt ny bildelingstjeneste Hyre. 

Se teaservideo her: 

Nord DDB ønsker ikke å gå ut med hvor stort dette oppdraget er for byrået økonomisk, men påpeker at det har vært arbeidsintensivt og involvert mange i byrået.

- Det er et mål om å selge 500 biler i år. Men dette er også et viktig læringsprosjekt for både Møller og Seat globalt. Det er stort fokus på Norge fra Seats hovedkvarter, sier Skageng.

Teamet hos Nord DDB har foruten Joachim Skageng vært Joachim Bjørndahl, Torstein Skogedal, Thomas Eltvik, Brita Flottorp, Vetle AgledahlArnar Halldorsson og Magnus Snickars.