Det internasjonale medie- og marketingbyrået Dentsu Aegis kjøper det norske mediebyrået til Red og de øvrige fire byråene i gruppen.  Oppkjøpet er med å lansere en helt ny byråsatsing i regi av det internasjonale kommunikasjonskonsernet Dentsu Aegis som skal hete Dentsu X, men Red skal forsette å operere under eget merkenavn i Norge.  Til sammen vil den nye byrågruppen omsette for 3,7 milliarder kroner, og blir dermed en gigant i det norske markedet.

Les mer: Dentsu kjøper Red-gruppen - blir landets største byrågruppe

- Dette blir en «earn out»
Storaksjonær og arbeiende styreleder i Red, Nils Røang, selger mesteparten av sin 55,5 prosent store aksjepost. Han etablerte Red Media Consulting i 2004 og har, tross salget, ingen planer om å gi seg med det første.  

- Jeg selger så å si alle mine aksjer, men blir sittende på en bitteliten aksjepost.  Dette blir en «earn out», så vi skal jobbe alt vi kan for å oppnå maksimalt gode resultater fremover. Det betyr at jeg skal jobbe videre som før, på alle mulig måter. De har kjøpt oss fordi de ønsker å bygge opp et byrå som ligner på det Red allerede er, nå oppnår Dentsu Aegis det ved å kjøpe Red, sier Røang til Kampanje.

- Hvor mye betaler de for aksjene?

- Vi kommenterer ikke kjøpesummen, svarer Røang kort.

Startet forhandlingene i september
De tre andre eierne som selger til Dentsu Aegis er partner Christian Espeseth med 25 prosent, konsernsjef Maria Aas-Eng i Red med 13,3 prosent og Magnus Strømnes Bøe med 6,2 prosent. 

Røang forteller at samtalene om kjøp startet i september i fjor.

- Det kom noen henvendelser før den tid, men samtalene startet i september.

- Hvordan tror du markedet vil reagere på oppkjøpet?

- Markedet forandrer seg raskt. Medier, reklame, forlag og mer smelter sammen. Vi har gått foran og laget et byrå som vi tror er morgendagens måte å jobbe på. Vi er helt sikre på at markedet vil reagere positivt på denne nyheten.

Alle fortsetter i Red
Oppkjøpet får ingen konsekvenser for bemanningen i Red-gruppen, ifølge Røang.

 - Vi skal sitte her vi sitter. De har kjøpt oss med hud og hår, men vi skal fortsette å jobbe slik vi gjør i dag. Vi skal ikke implementere systemer og slike ting. Vår jobb blir å levere slik vi har gjort. Det er det som blir oppgaven for alle ansatte. Vi skal være like eksperimentelle og søkende som vi alltid har vært.

Les også: Red nærmer seg mediebyrå-toppen - men tror bransjen står foran en kalddusj

- Først og fremst et fantastisk år for oss i Red, oppsummerte administrerende direktør Maria Aas-Eng da Kampanje nylig omtalte fjorårsresultatet. 

Hun tok i fjor over som konsernsjef i Red Gruppen samtidig som de fem byråene Red Media Consulting, Red Performance, Plapre, Heia og Retail In Media ble organisert under det nye holdingselskapet Red. Nå teller «nye» Red over 100 ansatte som tar stadig mer plass i konsernets lokaler i Pilestredet i Oslo. De ble nylig ble utvidet med nesten 50 prosent til 2.500 kvadratmeter.