Torsdag formiddag holder konsernsjef Eldar Sætre pressekonferanse på Statoils hovedkvarter på Fornebu. Der presenterer Sætre og resten av ledelsen bagkrunnen for navneskifte.

Les også: Vil vrake Statoil-navnet etter 50 år: - Verden er i endring

For under ti år etter at selskapet fikk sin nye, rosa stjerne-logo er det klart for nytt navn, ny logo og ny merkevare i Statoil.

Det nye navnet blir Equinor og det er byrået Superunion i London som har bistått Statoil i utvikling av nytt navn og visuell identitet. Sist gang var det norske SDG som stod for jobben.

Navneendringer i denne skalaen er ikke billig og konsernsjef Sætre kommenterte kostnadene slik på pressekonferansen.

- Vi vil selvfølgelig gjøre så mye vi kan for å holde kostnadene nede, men vi tror det vil koste rundt 230 til 250 millioner kroner, sier Sætre. 

- Kjempestolte av Statoil
Markedsdirektør Karen Onsager Keiserud avviser at det har vært vondt å ha olje i navnet. 

- Nei, det har ikke vært vondt. Vi har vært og er kjempestolte over Statoil. Men Statoil som selskap har utviklet seg masse de siste årene, og vi kommer til å utvikle oss enda mer. For oss er det viktig å få et navn som bedre fanger opp hva slags selskap vi er i dag, og hvilke ambisjoner vi har framover, sier hun til Kampanje.

- Coca-Cola har hatt det samme navnet i over 130 år, er det ikke litt dramatisk å endre navn igjen?

- Det er klart at dette er en stor beslutning og den tar vi ikke lett på. Navnet har fulgt oss i snart 50 år, så det er klart at dette har vært en grundig vurdering. Verden har endret seg, Statoil har endret seg og det er viktig å ha et navn som knytter assosiasjoner til hva vi er i dag.

Her kan du se hele Kampanjes intervju med markedsdirektør i Statoil, Karen Onsager Keiserud rett etter pressekonferansen. 

Statoils reklamebyrå Try har også bidratt og gjort reklamefilmen som ble sluppet i dag. Byrået har også delvis bidratt med det visuelle. 


Navnet er allerede i bruk
Tidligere i dag ble det kjent at det nye Statoil-navnet Equinor allerede var i bruk av veterinæren Christine Siljedal. «Equi» er også en bøying av det latinske ordet for hest. 

- Equinor vil om kort tid bytte navn til Equina. Vi vil da bli å finne på equina.no og under navnet Equina her på facebook, skrev veterinær Christine Siljedal på hjemmesidene onsdag kveld.

Les også:  Bruker allerede nytt Statoil-navn: - «vi vil om kort tid bytte»