Fredag avholdes Markedskonferansen i Trondheim 2018, og blant årets tema er influencere. På programmet sto opprinnelig den kjente bloggeren Sofie Elise, men hun måtte melde avbud denne uken. Inn stepper Hans Petter Nygård-Hansen med foredraget: «Influencer Marketing - så enkelt, men samtidig så veldig vanskelig» .

- Bruk av influencere er ikke så utstrakt blant aktører i Midt-Norge. Mange er nysgjerrige på å få et bedre innblikk i dette temaet, siden man har få referansecaser i området. Som markedsfører er det interessant å se den kommersielle kraften som ligger i det å bygge et publikum rundt egen personlige merkevare. Som forbrukere stoler vi mer på anbefalinger fra andre enn på tradisjonell reklame og dette har i stor grad vært utgangspunktet for influencer marketing, sier styreleder i Trondheim Markedsforening, David Kollsete.

Han tror bedrifter og organisasjoner er i ferd med å oppdage potensialet i å bruke influencere.

- Jeg har inntrykk av at vi er færre bedrifter i Midt-Norge som har influencere som en aktiv del av markedsmiksen, det kan skyldes at vi har færre store merkevarer og et mindre bloggmiljø, tror han.

Fjorårsvinner:

Det var Flow Motion som vant Robert Millar-prisen for 2016. Her er én av gründerne Didrik Dimmen avbildet etter å ha tatt imot prisen. Foto: TMF

Andre foredragsholdere i år er blant annet Legos globale merkevaredirektør Sara Riis-Karstensen og  Takin Kroop fra Nordic Choice Hotels.

På programmet står også utdeling av pris til regionens aller beste markedsfører i fjor – Robert Millar-prisen. Årets tre finalister som kan vinne prisen, er Uka 2017, som sprengte alle tidligere billettrekorder, Norgeshus som gjennom TV 2-programmet «Huset» fikk mye oppmerksomhet, og landbruksmaskin-bedriften Orkel som har nå blitt en global leverandør av avanserte maskiner av høy kvalitet.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje har vært representert i Robert Millar-juryen.