Torsdag morgen kommer pressemeldingen der styret i Statoil foreslår å endre selskapets navn til Equinor. Det skjer under ti år etter den siste navneendringen da selskapet hadde slått seg sammen med Hydro og fikk sin rosa stjerne-logo.

Det nye navnet spiller på ordene likhet og Norge, eller «equal» og «nor» og etter en formell godkjenning på generalforsamlingen i Statoil 15. mai vil arbeidet med å implementere det nye navnet og den nye merkevaren.

- Equinor er et fremtidsrettet navn og det skaper en god plattform for dialog med et bredt spekter av interessenter. Vi tror det vil skape stolthet og gi retning internt, og samtidig være attraktivt for investorer, partnere og talenter, sier Statoils kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum i en melding. 

Nytt navn og ny logo:

Her er det nye navnet og den nye logoen som styret i Statoil nå foreslår. Det er det britiske byrået Superunion som har bistått Statoil i utviklingen av nytt navn og ny identitet.

Ny reklamefilm er ute
Den nye navneendringen skal ifølge meldingen «understøtte selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap».

- Verden er i endring, og det er Statoil også. Den største omleggingen av energisystemene i moderne tid er i gang, og vi vil være en pådriver for denne utviklingen. Vår strategi ligger fast, og navnet Equinor reflekterer endringer som allerede er igangsatt. Navnet understøtter strategien vi la frem i fjor for sikker drift, høy verdiskaping og lave utslipp, sier Statoils styreleder Jon Erik Reinhardsen.

En ny reklamefilm utviklet av Try Reklamebyrå er allerede laget der oljegiganten tar farvel med Statoil-navnet.  

Regjeringen har allerede gitt sin tilslutning til navneendringen som skal presenteres på en pressekonferanse klokken 09.30 torsdag.  

- For oss er dette en historisk dag. I nesten 50 år har Statoil tjent oss vel som et flott navn. Men når vi ser fram mot de neste 50 årene, den globale energiomleggingen og hvordan vi utvikler oss som et bredt energiselskap, har det blitt naturlig å endre navnet vårt. Navnet Equinor beskriver vår opprinnelse, våre verdier og hva vi vil være i fremtiden, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Konsernsjefen sier selskapet i 2017 «leverte solide resultater» og står nå i det han kaller «en sterk posisjon.»

- Vi har ønsket å finne et navn som beskriver det beste vi har, og samtidig reflekterer de mulighetene vi ser foran oss. Jeg er sikker på at Equinor vil understøtte vår strategi og visjon om å forme energifremtiden, sier Sætre.

- Historisk dag:

Konsernsjefen i Statoil Eldar Sætre vil gjennomføre et navneskifte. Her Sætre i forbindelse med Statoils kapitalmarkedsdag i London tidligere i år. Foto: Ole Jørgen Bratland