Markedsjef Marianne Orderud kan se tilbake på mye i selskapet hun har jobbet for de siste 4,5 årene. For med SAS har Orderud vært med på å blant annet vinne «Årets Markedsfører», «Årets Reiselivsmarkedsfører», lansert ny merkevareplattform og det nye kommunikasjonskonseptet «We are travelers».

- Men nå går du inn for landing?

- Ha, ha. Det hørtes litt dramatisk ut. Jeg føler det er motsatt. Nå er det opp og hopp!  

- Men du forlater SAS?                       

- Ja, og det er vemodig, men alle reiser tar jo slutt før eller siden.  

- Du har ikke mistet troen på SAS?

- Nei, tvert imot. I SAS gir man full gass på å utvikle «We are Travelers» videre, det er stort fokus på personalisering, der vi ligger langt fremme – og satsingen på Lifestyle fortsetter. Jeg har deltatt på en fantastisk reise på så mange områder i SAS, med både regionalt og globalt markedsansvar og jeg slutter absolutt ikke fordi jeg har mistet troen.

Når markedssjefen sier «opp og hopp» så mener hun det på ordentlig. For nå skal Marianne Orderud i stedet ta sats med treningssenterkjeden Sats Elixia. Der starter hun opp 1. april som nordisk markedsdirektør.

- Jeg synes den muligheten jeg fikk her var ekstremt spennende. Jeg har jo også jobbet som instruktør i 15 år og kjenner selskapet fra den siden, og jeg elsker visjonen om å få nordmenn opp av sofaen og forbedre livskvaliteten. Videre har Sats Elixia store ambisjoner innenfor digitale tjenester, som motiverer meg. 

Følger etter Roald til Altor-selskap
Sats Elixia er et selskap med nær 500 000 medlemmer fordelt på rundt 160 sentre i Norge, Sverige og Finland og er Norges største treningsskjede. Det skjedde som et resultat av en større fusjon mellom Sats og Elixia i 2014. På eiersiden finner en investeringsfondet Altor og danske Tryghedsgruppen. Dermed kommer Orderud nok til å møte på sin tidligere sjef i SAS, Eivind Roald, som nettopp gikk til Altor for å drive med oppkjøp. Rett før jul i fjor ble det kjent at tidligere kommersiell direktør og Lifestyle-sjef, Eivind Roald, sluttet i SAS. Roald var lenge Orderuds nærmeste sjef. Nå følger Orderud etter.

- At Eivind Roald sluttet, har det spilt inn?

- Jeg og Eivind har hatt et meget godt samarbeid, men at han sluttet er ikke grunnen til at jeg nå går videre. Det er tilfeldig

- Roald jobber i dag i Sats Elixia-eier Altor. Har han spilt en rolle her?

Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har kun forholdt meg til Olav Thorstad og Gaute Sandal i Sats Elixia, og de har ønsket meg inn i denne rollen. For øvrig jobber Eivind etter meg bekjent, med mange ulike porteføljer i sin nye rolle og ikke Sats Elixia spesifikt.

Les også: Eivind Roald gir seg i SAS - vil heller jobbe med oppkjøp

- De er offensive
SatsElixia har en visjon om å «make the Nordic people healthier and happier» og Orderud sier det er investeringsvilje til å satse fremover.

- SatsElixia er offensive hva gjelder satsing på markedssiden fremover. Jeg kommer til å lede et markedsteam med fokus på de nordiske markedene, der det nå er på vei inn flere spennende profiler, sier hun.

- Hva skyldes satsingen på markedssiden?

- Sats Elixia skal vise at vi er relevante for de fleste segmenter i markedet – og her er det fortsatt et kjempe stort potensiale. Visste du for eksempel at nordmenn er Nordens slappeste?  Og også denne bransjen må ta inn over seg digitaliseringen og nye behov og trender. Bare tenk hvilket potensiale som ligger i online trening? 

- Er det fortsatt en trend å gå på treningssentre eller vil nordmenn ut i marka å gå på langrenn?

- At folk er ute i marka er helt supert! Det er ikke enten eller, vi har tro på en kombinasjon – og at Sats Elixia faktisk kan få deg enda bedre i sporet. Og gi deg det pushet du kanskje trenger for å få trening som en del av rutinen i hverdagen – det handler om mange ulike behov, og der er Sats Elixia unike. Kanskje trenger du en avtale med en PT en gang i uken for å komme i gang, en yoga time for å roe helt ned eller en gruppe med andre som pusher hverandre - sammen. Helse er, og blir viktig for folk! 

- Du sier du har jobbet som instruktør lenge, så hvordan står det til med den gamle aerobictimen?

- Hvis du tenker på den gamle 80-tallstimen a la Jane Fonda med g streng badedrakt og leggvarmere, så er den borte. Som i alle andre bransjer endres jo tilbudet etter hva kundene ønsker og trender utvikler seg.  Men det er jo samme utgangspunkt – man har andre tilbud i dag som crosstraining, yoga eller løpetimer. Men følelsen er jo akkurat den samme som da. Det er gøy og det gir masse energi, sier hun.

- Vi har en utrolig sterk merkevare
Gaute Sandal, kommersiell direktør i SATS Elixia sier kjeden er veldig glad for å få med seg Orderud på laget.

- Vi ser fram til å få det beste ut av hennes kompetanse og energi for å engasjere enda flere mennesker til å trene hos oss. Vi vet vi har en utrolig sterk merkevare, men har mye igjen i å få ut verdien av den både til befolkningen og til hvert enkelt medlem og her vil Marianne bety mye, sier Sandal.