I fjor var det Kolonial.no som kunne juble høyest da det ble klart hvem som var vinneren av tittelen «Årets Markedsfører 2016». I dag kan Kampanje avsløre første finalist til prisen «Årets Markedsfører 2017».

Og det er det lille PR-byrået og managementet Little Big Sister (LBS) som stikker av gårde med første vinnerlodd i denne kampen. De klarte å sjarmere juryen for «Årets Markedsfører» med sitt case knyttet til rap-duoen Karpe (tidligere Karpe Diem) og satsingen «Heisann Montebello» i fjor.

Midt i Oslos uteliv-stripe har byrået med fire ansatte etablert seg i nøkterne lokaler. Det ligger en «Montebello»-gris i lunsj-kroken, men ellers er det lite Karpe-effekter å spore. LBS ble etablert høsten 2015, og begynte med en gang å jobbe med suksessen Karpe, som Silje Borgan nå også er manager for. I stallen har de nå også artistene Cezinando, Marit Larsen og Emilie Nicolas.

LBS ble oppfordret av Årets Markedsfører-juryen å melde seg på i konkurransen.

- Først så tenkte vi at vi ikke hadde tid til å lage en søknad en gang, men dette er jo virkelig en klapp på skulderen å bli bedt om å søke. Så vi er sykt stolte, sier daglig leder Silje Larsen Borgan til Kampanje.

Her kan du se videointervju med Little Big Sister (artikkelen fortsetter under filmen):


- Samme markedsføringsmekanismer i musikk
Sammen med PR- og prosjektansvarlig Trine Jacobsen har Borgan jobbet med Karpe og konseptet «Heisann Montebello» som blant annet besto av konserter i Oslo Spektrum, lansering av musikk og videoer og til slutt kinofilm.

- Det er jo de samme markedsførings-mekanismene som gjelder når produktet er musikk, men det er jo en helt annen sjanger enn bransjer som kanskje tradisjonelt forbindes med markedsføring. Jeg tror man må være mere ærlig, fordi man ikke kan lure noen til å bli en fan, sier Borgan.

Jacobsen supplerer;

- Men vi gjør ikke dette alene altså. Alt skjer i tett samarbeid med Karpe. De mener veldig mye selv om hvordan dette skal være. Det er en drøm å jobbe med dem!

Målet til LBS var å jobbe med å utvide fanskaren til gruppa – men samtidig pleie den eksisterende. I tillegg til konsert, album og film ble det jobbet aktivt med visuell profil, satsinger i sosiale medier og pop-up store som solgte merch.

- Da vi skulle lage film, gikk vi inn i det som var en helt ny verden for oss. Plutselig var vi i filmbransjen. Hva skulle vi kalle filmen og hvordan skulle vi lansere? Hvor mange forestillinger skulle vi ha? Gutta dro dessuten ut på en liten «turné» med filmen, som kun ble vist i fire dager, forteller Jacobsen.

Vinneren av «Årets Markedsfører 2017» blir offentliggjort 15. mars på MFO Case, og frem mot den datoen, vil Kampanje presentere resten av finalistene på våre sider.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er representert i juryen.