- Naug & Venner har et sterkt fundament for videre vekst. Vi har analysert potensialet, og konkludert med at vi ønsker å satse enda sterkere innen strategi, analyse, innsikt og merkevarerådgivning, sier byråleder Christian Gottschalk.

Naug & Rådgiverne blir navnet på det nye byrået som er heleid av Naug & Venner. De skal tilby kundene sine rådgivning om strategi- og planprosesser og nye kommunikasjon- og merkevareplattformer, for å nevne noe. 

Gottschalk, som selv kom til Naug & Venner fra BMW i fjor høst, har hentet inn Cathrine Moksnes som daglig leder for Naug & Rådgiverne. Hun kommer fra stillingen som Senior Advisor i Marketing Clinic der hun har hatt ansvar for prosjekter innen strategi, merkevare, kommunikasjon, kategori og trend. Hun har også bakgrunn som Global Category Manager hos Stokke AS og Marketing Manager hos McDonald's Norge.

- Vi er svært godt fornøyd med å få Cathrine inn i vennegjengen. Hun er meget sterk på å omsette innsikt til effektive og robuste markeds- og merkevarekonsepter, og Cathrine blir sentral i den videre utviklingen av byrået, sier Gottschalk.

I Naug og Rådgiverne skal Moksnes jobbe tett med Morten Kjærnes som skal dele tiden sin mellom de to byråene. I tillegg skal de samarbeide tett med Roy Erik Hansen i USP Innovation.

- Hvor mange skal jobbe i det nye selskapet?

- Planen er å vokse videre. Vi er overbevist om at det her er et stort potensial og mulighetsrom, og det henger sammen med vekststrategien vi har for Naug & Venner.

- I denne bransjeglidningen, hvorfor ønsker dere å skille rådgivnings- og strategiarbeidet fra reklamearbeidet?

- Det er for å tydeliggjøre tjenestene våre og være tydelige på hva vi kan tilby innenfor dette feltet. Dette vil være sømløst integrert og kan spille på kjerneressursene som vi har i Naug & Venner fra før.

- Er dette tjenester dere har levert tidligere?

- Ja, en del av det leverer vi i dag, men Moksnes kommer til å ta med seg mye nytt inn i selskapet, som trend og trendanalyse, som hun har jobbet mye med før. Hun vil også styrke den totale rådgivningsbiten betraktelig.

Det var i oktober i fjor at Christian Gottschalk tok over byråledelsen i Naug & Venner etter Alf Gunnar Nilsen. Byrået jobber med kunder som Evergood og Ali Kaffe, BMW, Coop, Schibsted Norge, Universitetet i Oslo og TVNorge.

Les mer: Bytte i toppen i Naug & Venner – gikk til kunden for å finne ny sjef