En av Norges største nettbutikker, elektronikk-kjeden Komplett, satser på en helt ny forretningsmodell for å møte konkurransen fra internasjonale giganter. Det skriver E24.

Komplett beskriver dette som deres mest ambisiøse prosjekt noensinne, hvor man blant annet har invitert med inn 107 eksterne partnere. - Vi har ligget litt lavt i terrenget en stund, men nå er vi klare for å snakke om vårt mest ambisiøse prosjekt noensinne. Dette er Kompletts fremtid. Om ikke Komplett er kjent for mer enn elektronikk om fem år, har ikke jeg gjort jobben min, sier sjefen for Komplett Marketplace - Anton Hagberg.

For nå er ikke lenger Norges største nettbutikk forbeholdt elektronikk, men vil selge alt fra klær til bøker og kaffe.

Og tallet på eksterne partnere vil øke. Målet er å ha et sted mellom 200–300 partnere innen 2018. Partnere er blant annet kjente norske merkevarer som Jernia, Spaceworld Soundgarden, Platekompaniet og Haugenbok.no.

- Med denne plattformen er vi klare for å takle store internasjonale konkurrenter som Amazon og Rakuten som vi tror vil komme til Norge innen de neste årene, forklarer Hagberg.

Han forteller at målet er at mellom 30 og 40 prosent av omsetningen skal komme fra eksterne aktører om fem år.