En rød Tesla Roadster svever nå i verdensrommet etter å ha blitt med opp på den vellykkede oppskytingen til SpaceX av Falcon Heavy i går kveld. I førersetet på bilen sitter dukken «Starman» og fra radioen spiller David Bowies «Space Oddity».

VG skriver at flere trekker frem den enorme PR-verdien som ligger i stuntet til Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk.

- Når bilprodusenter kjøper reklameplass under Super Bowl, ønsker de å skape et spetakkel med en reklame. I Elon Musks tilfelle gjør han spetakkelet til sin egen virkelighet, sier analytiker Jessica Caldwell i det amerikanske bilnettstedet Edmunds til Bloomberg.

- Hele poenget med at han sendte en Tesla-bil mot Mars er delvis en spøk, men det er også en øvelse i markedsføring. Alle kan nå se den bilen i verdensrommet, og det er publisitet som virkelig er vanskelig å slå, sier romanalytikeren Morris Jones til Sky News.

- Årets kampanje
Også Starcom-sjef Peder Mittet er imponert, og skriver på Twitter at han ikke tror noen vil klare å slå denne kampanjen i år.


Til Kampanje forteller Mittet at han både sikter til markedsføringen av SpaceX som selskap og Tesla. Han er imponert over omfanget på dekningen.

- Jeg satt og så dette på NRK, som fulgte dette som en verdensbegivenhet, og det var hypet opp på høyde med den første rakettoppskytingen. De brukte mye SpaceX sine egne bilder, og en stund der følte jeg nesten at dette var innholdsmarkedsføring, sier Mittet.

- Definitivt verdt noen kroner
- Hvorfor tror du dette skaper så mye begeistring?

- Det ene tror jeg handler om at det er et teknologisk gjennombrudd og at romfart er noe som fascinerer. I tillegg er det en privat aktør som står bak, og de tilnærmer seg dette på en helt annen måte enn slik det ble gjort i gamle dager.

- Får vi se en bedre reklamefilm i år enn bildene av en Tesla som svever i verdensrommet?

- Som produktplassering er det litt søkt i utgangspunktet, men hvis du tenker på hvilken oppmerksomhet bilen får, er det definitivt verdt noen kroner.