Clas Ohlson feirer 100 år og det er Publicis-byrået Zenith som får æren av å være med på å arrangere den norske bursdagsfesten. De er blitt valgt ut som jubilantens nye mediebyrå, og slo ut flere av de store og langt mer kjente mediebyråene.

- Zenith leverte jevnt bra i pitchen og deres engasjement for Clas Ohlson kom tydelig frem. De har solid kompetanse innen både retail og det digitale. Vi fikk kjapt god kjemi med teamet og føler oss trygge på at Zenith vil være med på å ruste oss for 100 nye år, sier kommunikasjons- og markedssjef Ina Kristin Haugen i Clas Ohlson.

Det betyr at Clas Ohlson avslutter samarbeidet med IUM etter tre år. Haugen forteller at de har innført som standard å kjøre pitch med tre års mellomrom.

- Hvordan var samarbeidet med IUM?

- Det har vært veldig bra. De er kjempeflinke, veldig engasjerte og har løftet oss fra en tung tradisjonell mediemiks til en mye mer digital mediemiks, sier Haugen.

Eksperimentell jubilant
For tre år siden var DM den største kanalen til Clas Ohlson. Nå gjøres de største investeringene digitalt.

- I år blir vi 100 år og da synes vi det er kult å teste nye ting. Du kommer til å se mye spennende fra oss, ting som jeg ikke tror andre retail-aktører har gjort tidligere.

Nøyaktig hva det er, vil ikke Haugen røpe, men det hun kan si er at Clas Ohlson skal bli bedre på å kommunisere sin fiks-ikke-kast-filosofi. Det skal de blant annet gjøre med å avholde pop-up-fiksefester i samarbeid med JCP.

- Akkurat pop-up er ikke unikt for en retail-aktør, men det er ikke noe vi har gjort tidligere, sier Haugen.

- Perfekt match
Byråleder Tim Nilo i Zenith gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- En stor anerkjennelse og milepæl for oss, sier han.

Zenith er en del av Publicis Media som i Norge består av mediebyråene Starcom og Zenith, samt det nyopprettede reklamebyrået New Work. 

Nilo har bakgrunn fra Facebook, der han gjennom seks år år har hatt ulike roller i inn- og utland, senest som byrå- og kundeansvarlig. Han ble hentet inn til Zenith i fjor i forbindelse med en opptrapping av satsingen på Zenith.

Les mer: Tim Nilo (29) slutter i Facebook - blir mediebyråtopp

- Vi er ser på Clas Ohlson og Zenith som en perfekt match, og kunne ikke vært mer happy! Retail er en bransje med store omveltninger, som betyr masse muligheter og ikke minst utfordringer for oss å bryne oss på som byrå. Samtidig har Clas Ohlson gjennom de siste hundre årene vist en imponerende innovasjonstakt og endringsevne, og vi opplever det norske teamet som veldig fremoverlente. Derfor er jeg helt overbevist om at vi skal gjøre mye moro sammen i tiden som kommer, sier Nilo.