Flyselskapet SAS leverer et bedre resultat i første kvartal enn for ett år siden selv om selskapet fortsatt taper flere hundre millioner. Selskapet kan både takke mer effektivisering, valutakurser og EuroBonus-medlemmene sine for utviklingen. Det kommer frem i en børsmelding tirsdag morgen. 

Det skjer samtidig som den ny markeds- og merkevaredirektøren i SAS, Didrik Fjeldstad, kan fortelle Kampanje at han vil satse mer på pesonalisert reklame. 

- Ved personaliserte kampanjer erfarer vi en høyere konvertering i både egne og kjøpte kanaler hvilket gjør det mulig å effektivisere kampanjeinvesteringer samtidig som vi bevarer effektiviteten i markedet, sier Fjeldstad til Kampanje.  

Nordmannen kom til SAS i 2016 fra bryggerigiganten Carlsberg hvor han har vært global markedsdirektør. Nå vil han ha mer personalisert reklame når flygiganten skal lokke til seg flere reisende som skal benytte tilbudene SAS har til folk som vil på ferie- og forretningsreiser. 

- Dere har som mål å levere «en bedre og mer personlig reiseopplevelse» hvordan vil vi merke det i markedskommunikasjonen til SAS?

- Hvordan kunden vil merke det kan oppsummeres med ett ord – relevans. Vi tror på «always on» - men kun hvis vi klarer å være «always relevant». Vi har et tydelig fokus fra produktfokus til kundeopplevelse, sier Fjeldstad.

Legger om markedsføringen:

Markeds- og merkevaredirektør Didrik Fjeldstad i SAS sier tv fortsatt er en viktig kanal for SAS, men at de store plattformene Google og Facebook er selvfølgelig blant de største og viktigste digitale kanalene.

Taper flere hundre millioner
Men selv om resultatene til SAS er bedre, taper fortsatt selskapet flere hundre millioner kroner i kvartalet.  Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 272 millioner svenske kroner av en omsetning på snaue ni milliarder kroner. 

- Må man bruke mer penger på marketing for å fylle flyene sine?

- Investeringsnivå vil alltid påvirke salg flybilletter og vi ser selvfølgelig effekt av kampanjetrykk – og sammenhengen mellom massekommunikasjon og hvordan vi fyller fly. Vårt fokus er konstant å arbeide på å skape mest mulig verdi og relevans for kunden samtidig som vi effektiviserer kommunikasjonsarbeidet vårt, sier Fjeldstad. 

 - Hva er den viktigste mediekanalen til SAS i dag?

- Tv er stadig viktig for oss når vi bygger merkevarepreferense. De store plattformene Google og Facebook er selvfølgelig blant de største og viktigste digitale kanaler vi bruker, men vi flytter investeringer dynamisk, sier han. 

- Hvor stor del av budsjettet tar søk?

- Søk er meget viktig for oss i SAS og vi investerer signifikant i betalt. Vårt fokus i øyeblikket er dog på en konsolidert organisk og betalt søkestrategi, noe vi samler under en paraply med Mindshare. Vi har et signifikant optimeringspotensiale ved bare å samle kompetanse og strategi her – noe vi også speiler internt i SAS i kryssfunksjonelle arbeidsgrupper.

Klar med nytt byråsamarbeid
Høsten 2017 startet SAS prosessen med å finne et globalt mediebyrå, med mål om å samle all kompetanse i ett byrå med sterke lokale team som jobber på tvers med sentrale strategier og felles tankegang. 

Tidligere i år ble det klart at SAS samlet sin globale konto på betalt søk, SEO og mediebyråtjenester hos Mindshare og GroupM. Dette ble gjort for å bedre oppnå målene om personalisering og omnikanal-strategi i flyselskapets mediestrategi 

- Vår oppgave er å gjøre livet enklere for skandinaver som reiser ofte. Vi vil fortsatt vinne kampen om lojaliteten til de hyppig reisende, sier Didrik Fjeldstad. 

Han sier han nå vil etablere et skandinavisk byråoppsett med Group M med Mindshare det han kaller et lead agency.

- Mindshare setter sammen et sentralt team bestående av profiler fra såvel Norge, Danmark og Sverige som vil drive den globale medietrategien for SAS.

- Vil bruke de beste profilene
Men selv om Fjeldstad er norsk, betyr ikke det at det blir mest å gjøre for norske Mindshare. 

- Hvem kommer til å få mest å si av de nordiske kontorene?

- Vi tillegger ikke de forskjellige kontorene vekt. Vi vil gå etter å bruke de beste profilene hvor de skaper mest verdi, sier Fjeldstad.

Han sier SAS i fremtiden vil jobbe mer med «flytende budsjetter» og «investere på de mulighetene som oppstår.»

- Men Norge har naturlig stor vekt i form av strategisk fokus og størrelse, sier han. 

Her ser du tallene til SAS for årets første kvartal. Alle tall i MSEK 

SAS 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 8.978 8.957 0,2
Driftsresultat - 171 - 577 -
Resultat før skatt - 273 - 697 -