For første gang i Norge pryder norske idrettsutøvere boksene til Coca-Cola. Ti utøvere fra alpinlandslaget er plukket ut til å være avbildet på en limited edition av de vanlige 330 ml-boksene.

- En fin måte å hedre utøverne i tiden frem mot OL, sier Karen Huffman, selskapets sjef i Norge, til Kampanje.

Norges Skiforbund er glade for markedsføringsstuntet.

- Dette synes vi er morsomt. Vi setter pris på at Coca-Cola hedrer alpinistene på denne måten i tiden før OL, sier markedssjef for alpinlandslaget Christopher Frankum, i en pressemelding.

- Skaper engasjement
Selv om Coca-Cola ikke har gjort dette tidligere i Norge, har de gjort liknende stunt i andre land, forteller kommunikasjonssjef Mette Vinther Talberg i Coca-Cola Norge.

- Vi har hatt stor suksess med fotballspillere på Cola-boksene i Tyskland og er spent på om vi oppnår samme effekt i Norge, sier Vinther Talberg til Kampanje.

OL-kampanjen er årets høydepunkt for den norske delen av selskapet er og det satses tungt på de fleste plattformer. 

- Dette er en viktig kampanje for oss, bekrefter Vinther Talberg. Hun håper den skaper engasjement og vekker samlerinstinktet hos Cola-drikkerne.

I boks:

Slik ser det ut når norske alpinstjerner skal pryde Coca-Cola-bokser i forbindelse med OL. Foto: Coca-Cola

Sponser alpinistene
Følgende utøvere vil bli å finne på Coca Cola-boksene: Kjetil JansrudNina Haver-LøsethAleksander Kilde AamodtAxel PatrickssonRagnhild MowinckelJonathan NordbottenSebastian Foss SolevågLeif Kristian Nestvold-HaugenMina Fuerst Holtmann og Maria Tviberg.

Coca-Cola har vært offisiell OL-partner helt siden 1928, og i høst innledet de et samarbeid med det norske alpinlandslaget.

- Vi er stolte både over det langvarige samarbeidet med De Olympiske Leker, og det ferske samarbeidet med det norske Alpinlandslaget. Det markerer vi ved å sette ekstra fokus på disse dyktige idrettsutøverne i tiden frem mot lekene i PyeongChang, sier Huffman.