I fjor høst lyste NSB ut en firedelt anbudskontrakt der de jaktet på reklamebyrå, innholdsbyrå, mediebyrå og leverandør av «øvrige kommunikasjonstjenester».

Markedsdirektør Merete Møystad i NSB sier til Kampanje at konsernet la opp til en bred konkurranse i høst og at man nå er klar for å møte fremtidens – eller i alle fall de neste fire årenes – utfordringer.

- Vi ruster oss for konkurranse. Derfor har vi valgt samarbeidspartnere som sikrer at vi har både de riktige verktøyene og de riktige folkene, sier hun.

Alle de tre nye avtalene er inngått for to år med opsjon på forlengelse på ytterligere to år. 

GK skal lage innhold
To av de fire kontraktene var det Geelmuyden Kiese (GK) som kapret; både for innholdsmarkedsføring og øvrige kommunikasjonstjenester. Det tar GK som et tegn på at de lykkes med å etablere seg som et integrert kommunikasjonshus.

- NSB er en av Norges mest kjente merkevarer, og det var en beintøff og profesjonell prosess. At NSB-konsernet velger GK som samarbeidspartner ikke bare på ett område, men på to, viser at vi er i ferd med å lykkes som et integrert kommunikasjonshus, der skillet mellom kommunikasjon, markedsføring og reklame er borte, sier partner og seniorrådgiver Bård Hammervold i GK i en melding.

NSB har ikke tidligere hatt et eget byrå for innholdsmarkedsføring, bekrefter Merete Møystad.

- Ja, det er nytt, men det er en naturlig utvikling når vi ser hvordan mediebildet utvikler seg. GK har lang erfaring og en godt utviklet systematikk innfor dette som gjør at de er en god match for oss. Samtidig gleder vi oss til å jobbe sammen med dem i egne og fortjente kanaler, sier hun til Kampanje

Artikkelen fortsetter under bildet.

På skinner:

Her er GKs team som skal jobbe med den nye kunden NSB. Foran fra venstre: Christopher Amundsen Wand, Bård Hammervold og Jannicke Cecilie Holtedahl. Bak fra venstre. Nina Riibe, Celine Mee Storrvik Lehre, Christoffer Lorang Dahl, Pia Bråthen, Petter Herming og Geir Ove Harnes. Foto: GK

Snappet Carat-avtale
Mediebyråkontoen til NSB har siden 2009 vært hos Carat, en avtale som ble fornyet i 2013. Nå er det altså nå duket for en endring.

Les også: Carat beholder NSB

- Vi har jo vært hos Carat i åtte år og de er gode, men nå kom Phd best ut og vant konkurransen. Vi ser at mulighetene som digitaliseringen gir gjennom datahåndtering og kundeorientert dialog, vil stå sentralt nå som vi møter konkurranse innenfor området for togreiser. Phd har en sterk analytisk og digital kompetanse som vil hjelpe oss i et medielandskap i kraftige endring, sier Merete Møystad i NSB til Kampanje.

Phd er selvsagt glade for å ha vunnet kontoen. 

- Vi gleder oss utrolig mye til å jobbe med NSB-konsernet, og til å samarbeide med en så viktig samfunnsaktør i en spennende tid med konkurranseutsetting og nye forbrukerkrav til mobilitet, informasjon og dialog. Vi mener at NSB-konsernet allerede har veldig mange spennende tanker om hvordan de skal løse fremtidens oppgaver best mulig men vi gleder oss til å bistå med vårt, sier Marie-Louise Alvær, administrerende direktør i Phd i en melding fra Phd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Glade samarbeidspartnere:

Fra venstre; Kai Fischer (NSB), Ingrid Ree Wiig, Marius Ramdahl (begge Phd), Lene Solbrekken (NSB), Marie-Louise Alvær og Thomas Johansen (begge Phd). Foto: Phd

Pol får fornyet tillit
Reklamebyrået Pol får fornyet tillit som reklamebyrå for NSB. Try-datteren har hatt NSB på kundelisten de siste fire årene, noe som har resultert i flere sølvfisker og andre priser.

Merete Møystad forteller at det var en reell og tøff byråkonkurranse som Pol måtte gjennom for å beholde dem på kundelisten.

- Pol har vært gjennom en krevende byråkonkurranse. De har vist at de fortsatt er det beste reklamebyrået for oss, så vi gleder oss til å fortsatt kunne bruke den kreative kraften de besitter, sier hun.

Pol sier i en melding at de gleder seg til reisen videre med NSB.

- Det er jo alltid litt ekstra vanskelig å være med i et slikt anbud når man allerede har jobbet sammen en stund. Fjesene våre er jo ikke nye og spennende lenger, men desto viktigere ble det å levere et tankegods som gjør oss til interessante samarbeidspartnere, sier daglig leder Monika Augustsson.

Det vil være det samme Pol-teamet som ivaretar kundeforholdet; Stian Johansen og Janne Lysø fortsetter som kreativt team, Monika Augustsson som rådgiver og Lise Schelvan som prosjektleder.

- Må bli flinkere til å nå gjennom
Møystad ønsker ikke å kommentere hvilke beløp det er snakk om at NSB bruker i løpet av et år på kommunikasjon, reklame og markedsføring, og svarer i runde termer;

- Jeg har ikke lyst til å uttale meg om markedsbudsjetter, men vi ruster oss til konkurranse, men vi er samtidig nødt til å bli mer effektive og flinkere til å nå gjennom, sier hun.

- Kommer mediemiksen til å endre seg i 2018?

- Vi kommer til å være der det er mest effektivt. Vi kommer til å bruke den sterke analytiske kompetansen til Phd for å nå de ambisjonene vi har. I dagens medievirkelighet må vi få mer ut av hver krone vi bruker, sier Møystad

På vei hjem:

Pol står bak "Hjem til jul", som vant flere kreative priser i 2016/2017.