Denne uken dukket det opp en kampanje på 355 utendørs-tavler rundt om i Norge, blant annet på Oslo S, flyplasser og store kjøpesentra. Avsenderen av kampanjen var «Folkets strålevern», en aktivistgruppe som hevder at stråling fra mobilmaster, wifi-nettverk og telefoner er svært helseskadelig. Det skriver Filter Nyheter.

Blant annet advares det mot trådløse nettverk i skoler og barnehager og det påstås at det er en sammenheng mellom dette og stadig flere barn som er hyperaktive eller og har konsetrasjonsproblemer.

Dagen etter kampanjen kom på, ble den stoppet av JCDecaux.

- JCDecaux har selvsagt etablert et sett med rutiner for å kontrollere annonsørenes budskap før oppstart av kampanjer, men her glapp det dessverre fullstendig, Sett i etterkant er dette definitivt ikke en type kunde vi ønsker, og denne kampanjen burde vært stoppet før den kom på. Utendørsreklame skal gjerne engasjere, men vi ønsker ikke bruk av frykt som virkemiddel,skriver viseadministererende direktør Gisle Holst Roness i JCDecaux til Filter Nyheter.

Daglig leder i Folkets Strålevern, Sissel Halmøy, sier til Filter Nyheter at gruppa hadde betalt for at plakatene skulle eksponeres helt fram til søndag og at hun fikk en god pris for usolgt reklameplass kort tid før kampanjen ble iverksatt. 

Nå skal JCDecaux gjennomgå rutinene for å sikre at noe lignende ikke skjer igjen.

- Når denne kampanjen gikk gjennom disse rutinene, forteller dette oss at vi må se på disse igjen, skriver Roness til Filter Nyheter.