I august i 2015 kjøpte Egmont 50,1 prosent av byrået digitalbyrået Sempro. For ett år siden fusjonerte Egmont sin egen content marketing-avdeling og Egmont-eide Bonzaii inn i Sempro.

Nå slutter to av partnerne i Sempro, Björn Audunn Blöndal og Christian Enger. De to bygget opp contentbyrået Bonzaii, som ble kjøpt av Egmont Publishing i 2014.

Plattform for frilansere
De to forteller til Kampanje at de trekker seg ut av Sempro for å satse på frilansplattformen Pressworks. Ifølge gründerne blir det en samhandlingsplattform som gir tilgang til omtrent 100 frilansskribenter, fotografer og filmfotografer. Hensikten er at brukerne - det vil si kundene - får tilgang til kompetanse innen ulike fag og bransjer. Nå ønsker gründerne å levere tjenester og teknologi til både redaksjoner, annonsører og byråer.

- Vi har systematisk bygget teknologien i Pressworks med tanke på å fjerne friksjon i kreative prosesser. Vi vet bedre enn noen hvordan det føles å produsere hundrevis av artikler, fotografier og film kun med Google Disk og epost som korrespondanseverktøy. For å si det enkelt: Det
fungerer ikke.

Les også: Egmont Publishing kjøper content-byrå

Les også: Egmont skaper ny byråkjempe

Björn Audunn Blöndal og Christian Enger avviser at det ligger noen form for uenighet eller dramatikk bak beslutningen om å forlate Sempro.

- Nei, vi er gode venner med både Egmont og Sempro. Vi slutter fordi vi lenge har hatt planer om å skalere opp Pressworks, som er et prosjekt som vi har jobbet med de siste ti årene. Nå var tiden helt riktig for oss, sier Blöndal.

- Hvor stor post har dere solgt i Sempro? 

- Vi selger en post på drøye fem prosent, og handelen er under gjennomføring. 

 - Salget har gjort det mulig å løfte Pressworks
- Svarte salget av Bonzaii til Egmont, og senere sammenslåingen av Egmonts contentavdeling, Bonzaii og Sempro til forventningene? 

- Ja. Vårt formål med å selge Bonzaii til Egmont var å finansiere utviklingen av Pressworks. Det har vi lyktes med. Salget har generert tilstrekkelig finansiell avkastning til at vi har kunnet bygget en helt unik teknologi som vi mener vil gi oss en god posisjon i markedet. Salget har også gjort det mulig å løfte Pressworks uten tilskudd av kapital, og dermed helt uten bistand fra investorer. Vi mener det er en fordel for Pressworks at gründerne viser evne til å løse finansielle utfordringer på utradisjonelle måter, og uten å måtte hente ekstern kapital, sier Blöndal.

Sempro omsatte for litt over 80 millioner kroner i 2016, en vekst på 85 prosent. Overskuddet endte på snaue seks millioner kroner, en vekst på 50 prosent sammenlignet med året før.