Til Greger og A2N

På Kampanje kan vi lese din tekst om at en ‘veldig stor del’ av byråene i Norge lurer kundene sine trill rundt for å tjene seg rike. Denne påstanden lanseres med brask og bram uten noen form for dokumentasjon. Du garderer deg selvsagt litt, med å si at det ikke gjelder alle. Men hvem gjelder det egentlig? Vi må jo anta at du enten har jobbet et sted hvor dette forekommer, eller at du har håndfaste bevis?

La oss se på de mer spesifikke påstandene:

1)  Du sier at ‘bransjestandaren’ er å ta mellom 20 og 70 prosent i den såkalte «Tech-kostnaden».

Svar: Vi benytter ikke begrepet Tech-fee, men DSP-fee. Dette er hva det koster å benytte en kjøpsplattform, og gir PHD kroner 0 i inntekt. Alle våre kunder vet hva de betaler i DSP-fee og det er uten påslag.

2) Så har byråene mulighet til å legge på sin kostnad uten at det blir synlig på noen rapporter

Svar: PHD har avtaler med alle sine kunder om hva som betales for kjøp av alle medietyper uansett kjøpsform. Dette vil, stikk i strid med din påstand, fremkomme på alle rapporter.

3) Byråene informerer ikke sine kunder

Svar: Alle våre kunder har detaljert innsikt i hva de betaler for hvilke elementer innenfor ethvert kjøp

Til slutt vil jeg legge til at det er mulig du har rett i at det finnes andre praksiser enn de vi har i Omnicom Media Group, OMD og PHD. Dersom du har en unik innsikt i dette, så foreslår jeg at du retter beskyldningene i den retningen de hører hjemme, fremfor å generalisere en hel bransje kun for å fremme din egen sak. Jeg skal holde innlegg om programmatisk betalingsmodeller på ANFO Adtech Performance 17.januar og du er hjertelig velkommen til en diskusjon der!