Da kjøp-og-salg-appen Letgo ble lansert i Norge for et knapt år siden, gikk de rett i strupen på den dominerende aktøren i det norske markedet, Schibsted og deres Finn. Schibsted har hatt tilnærmet «monopol» med en markedsandel på godt over 90 prosent, men de hadde god grunn til å frykte konkurransen fra sin nye konkurrent. Letgo er nemlig grunnlagt av mannen bak rubrikkgiganten OLX, Alec Oxenford, og har Schibsteds største konkurrent Naspers i ryggen.

Les også: Schibsted-utfordrer skal «vinne over Finn på kort tid»

Tall Kampanje har fått tilgang på fra analyseselskapet Nielsen viser at Finn svarte på den nye trusselen med å gi full gass i reklamemarkedet. De økte kostnadene var noe Schibsted selv trakk frem da selskapet før helgen la frem sine regnskapstall for årets tredje kvartal. 

Les også: VG og Aftenposten tjener mer penger – Schibsted-sjefen «er imponert»

I rapporten heter det at markedsføringsutgiftene har vært høye sammenlignet med tredje kvartal i 2016. 

Øker med 140 prosent
Fra januar til desember i år har Finn kjøpt reklame for 156 millioner kroner brutto. Det utgjør en vekst på over 140 prosent fra samme periode i fjor, da de hadde en bruttospending på 64 millioner kroner.

I tillegg har Schibsted investert mye penger for å få fart på nysatsingen Shpock, som ble lansert i det norske markedet i fjor. Så langt i år har Schibsted brukt 108 millioner kroner brutto på å Shpock-reklame.

Konkurrenten Letgo ligger ikke langt bak. Tallene fra Nielsen viser at de har kjøpt reklame for 88 millioner kroner brutto. I årets to største måneder var de større på reklamekjøp enn Finn, men mens Finn.no har holdt trykket oppe i nesten hele år, har Letgo ligget lavt i terrenget fra og med sommeren.

- Vi har endret mediemiksen
Bruttotallene tar ikke hensyn til fremforhandlede rabatter, og markedsdirektør Janne Jacobsen i Finn sier hun ikke kjenner seg igjen i tallene Kampanje refererer til.

- Men det er riktig at vi har endret mediemiksen og økt trykket spesielt på tv og utendørs, sier hun til Kampanje.

- Teknologiskiftet med fokus på app og konkurransen vi opplevde på begynnelsen av året har bidratt til vekst i våre investeringer. Finn har vært svært godt synlig og det har bidratt til en fantastisk vekst i 2017 - på tvers av alle våre markedsplasser, fortsetter hun.

- Hvor mye av dette skyldes konkurransen fra Letgo?

- I 2017 dukket det opp mange nye «app-aktører», andre markedsplasser, bank og dagligvare. Det har bidratt til økt fokus på markedsføring av appen vår. Med 2,8 millioner nedlastinger, føler vi oss trygge på at de i Norge som liker app best har vår installert, Det er viktig for oss når mobilen vokser som den foretrukne plattformen for nordmenn.

Rapporten for tredje kvartal viser at Schibsteds etablerte norske rubrikkselskaper, som i tillegg til Finn inkluderer Mittanbud.no og Lendo, men ikke Shpock, har omsatt for 1,410 milliarder kroner fra januar til og med september. Det utgjør en vekst på 18 prosent fra samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 216 millioner kroner, opp fra fjorårets resultat på 178 millioner kroner, men driftsmarginen holdt seg på 46 prosent, viser tallene fra kvartalsrapporten. 

Møter konkurranse
Da Kampanje snakket med europeisk rubrikksjef Sondre Gravir på Schibsteds kvartalspresentasjon, sa han at de investerer mye i alle markedene de er i.

- Også i de markedene der vi har sterke posisjoner investerer vi mye i produktutvikling og i markedsføring, sier han.

- Hva er det som driver økningen i markedsføring?

- Det varierer litt fra kvartal til kvartal, men det som ofte driver veksten i markedsføring er at vi går ut med nye produkter.

I tillegg til konkurransen fra Letgo, truer også Facebook Schibsteds posisjon med satsingen på Facebook Marketplace, som ligger bakt inn i Facebook-appen.

Dette er ikke en konkurranse som Schibsted merker mye til ennå, ifølge Gravir.

- Finn har et 2017 som er veldig sterkt, både finansielt og med tanke på brukervekst. Vi tror vi har noen unike konkurransefordeler lokalt i hvert marked som gjør at vi ikke er så bekymret for Facebook som en direkte konkurrent.