Geelmuyden Kiese gikk helt til topps da The International Content Marketing Awards ble avholdt i London i går kveld. De fikk både Grand Prix og to gull for kampanjen «The Truckdriver's Mother», som er rettet mot utenlandske godssjåfører på norske veier. 

- Vi er kjempestolte! Dette viser at vi er helt i verdenstoppen når det gjelder innhold, sier administrerende direktør Nina Riibe i Geelmuyden Kiese Norge.

Også Spoon fikk pris i går. De vant sølv i kategorien Best Content Campaign for lanseringen av Kiwis egne bleier og artikler til barn, «LilleGo'».

- Fryktelig gjevt
The International Content Marketing Awards arrangeres av Content Marketing Association. I år kjempet over 400 innmeldte bidrag fra 135 byråer fordelt på 23 land om prisene, og det var altså jobben fra GK i Norge som ble belønnet med den gjeveste prisen av dem alle.

I tillegg til hovedprisen, vant kampanjen gull i kategoriene Best Singular Video og Best Specialist.

Sammen med Sarah Willoch og Morten Borgestad har Trygve Tønnessen vært kreatør på jobben. Han var til stede for å ta imot prisen sammen med community manager Paal Nygård i GK.

- Grand Prix er fryktelig gjevt å få, spesielt når man er i selskap med digre kampanjer for alt fra Adidas til Harley-Davidson og British Airways. Da er det fryktelig morsomt å lykkes med en jobb for Arbeidstilsynet. Dette er også en jobb jeg, og alle andre som har jobbet med den, er fryktelig glad i og stolt av, sier Tønnessen til Kampanje.

Les mer om kampanjen på egen side og se filmen her:

Ikke bare content marketing
Siden lanseringen i fjor har jobben også fått gull i Sabre Awards og nominasjoner i Gulltaggen og Eurobest, for å nevne noe.

- Men det skal litt til for å toppe kvelden i går, sier Tønnessen.

- Er dette en ren content marketing-jobb?

- Nei, det er jo ikke det, men det er klart at egne kanaler og sosiale medier var helt essensielt for å lykkes med en kampanje hvor både innhold og landingsside var helt skreddersydd for målgruppens premisser.

- Litt «shaky» på hånden
Arbeidstilsynet står som avsender, men et titalls interesseorganisasjoner, som Vegvesenet, NHO Transport og Fellesforbundet, har vært med på prosjektet. De har brukt sine kanaler for å få kampanjen ut til målgruppen, som har bestått av utenlandske lastebileiere og sjåfører i Norge.

- Har det vært vanskelig å forholde seg til så mange aktører?

- Noen diskusjoner har det vært underveis, men disse organisasjonene hadde både hver for seg og sammen forsøkt å nå ut til sjåførene med tilsvarende budskap tidligere, uten å lykkes. Det var en unison enighet om at man skulle prøve å gjøre noe annerledes og være litt modige. Men litt «shaky» på hånden er man når man foreslår at man skal finne en ekte trailersjåfør og moren hans, og at alt skal være dønn ekte, sier Tønnessen.

Han gir honnør til produksjonsselskapet Bacon OSL.

- Vi hadde et veldig godt samarbeid på filmproduksjon. Det hadde ikke blitt denne løsningen uten dem.