Volvo har gitt JCP i oppgave å lansere den nye modellen XC40, og JCP Ignite, JCPr og JCP Event samarbeidet om å løse oppgaven. Samme gjeng stod også bak fjorårets lansering av Volvo V90.

I fjor dreide kampanjen seg rundt en kunstig intelligens-app. I år har byrået gått i en annen retning.

- Vi mener at håndverket bak god mat trekker tydelige paralleller til bilens håndverk og design-etos. Så sammen med Tom Victor skal vi altså åpne Volvos første restaurant inspirert av en bil noensinne, forteller Paul Little, kreativ leder i JCPs reklamebyrå JCP Ignite.

Fem retter, fire dager
Kokken har lært bilen å kjenne, og etter mange timer med eksperimentering på kjøkkenet, har han overført bilens filosofi til en fem-retters meny.

Restauranten, som ligger i Barcode, åpner onsdag 25. oktober og holder kun åpent i fire dager.

Hele prosessen har blitt dokumentert og historien bak både skapelsen av bilen og menyen kan sees i minidokumentaren i tre deler, på Volvos egen hjemmeside. 

Se første film her:


Smak av Volvo
Selv om restaurantens levetid bare blir fire korte dager, håper Volvo smaken av den sitter langt lengre.

- Volvo XC40 er en kompakt SUV, og en helt annen type bil enn andre modeller. Derfor så vi behovet for å lansere XC40 i Norge på en helt unik måte. Nettopp en måte som virkelig fanger essensen av bilen, og som gir målgruppen en eksepsjonell opplevelse, forteller Hanne Tønseth, Marketing Communications Manager i Volvo Car Norway.