I dag delte Annonsørforeningen Anfo ut prisen «Årets foredragsholder 2017», som skal sette pris på de gode og engasjerende presentasjonene gjort på Anfos arrangementer gjennom et år. I løpet av et konferanseår har foreningen rundt 150 faglige innlegg.

Og i år var det Storebrands markedsdirektør Kathinka Koch Sommerseth som ble vinneren.

- Det er en stor ære, og uventet. Veldig gøy å se at bransjen blir imponert over hvordan vi jobber systematisk med omnikanal kundeutvikling og bruk av kundedata. Det motiverer meg til videre engasjement for hvordan markedsfaget skal utvikles videre i tiden som kommer, sier Sommerseth til Kampanje.

Hun får prisen for et foredrag hun hadde på «Adtech Programmatic»-konferansen i juni i år  med tittel; «Er den tradisjonelle markedsavdelingen død?»

- Der fortale hun blant annet hvordan Storebrand rigger seg for fremtiden. Om samarbeid, data, innsikt, analyse og teknologi. Dette snakket Kathinka så godt om at hun nå står her som årets vinner, sier administrerende direktør Jan Morten Drange i Anfo i en melding.

Vinneren vil ikke ta all æren for prisen alene;

- Presentasjonen jeg har holdt er basert på et meget godt teamarbeid i Storebrands markedsavdeling, med mange bidragsytere, så dette er en seier for hele markedsavdelingen, sier Sommerseth til Kampanje.

Anfo: - Prøver å finne nye stemmer
Det var 20 navn på listen over finalister som kjempet om prisen i år, hvor alle disse har vært i toppsjiktet når det gjelder tilbakemeldinger i etterkant av Anfos arrangementer.

- Finaleheatet viser aktualiteten og spekteret i Anfo sitt faglige tilbud. Noen har vært på listene før og noen har endog vunnet denne konkurransen tidligere. Men i år som før er det også flere nye personer på listen. Det har alltid vært viktig for Anfo å finne de nye stemmene og gi disse stemmene muligheten til å stå på Anfo scenen med sine budskap.

Hos Anfo forteller Jan Morten Drange at de 20 finalistene utgjør i underkant av 15 prosent av foredragsholderne i konferanseåret 2016-2017.

- Evalueringskriteriene har to elementer; presentasjonsform og faglig innhold. Alle i finaleheatet har høy skåre på begge variablene, sier Drange.

Les også: Kathinka, Pål og Aina kjemper alle om å bli årets beste foredragsholder

Blant årets finalister har blant annet følgende navn kjempet om prisen; Eirik Norman-Hansen (itch design), Christine Calvert (Tekstdoktor/Westerdals), Pål Nisja-Wilhelmsen (Mediehuset Nettavisen), Espen Haugen (Kitchen), Magnus S. Bøe (Red Performance), Hans Petter Nygård-Hansen (KommFrem) og Aina Lemoen Lunde (DNB).

Fjorårets vinner Magnus Strømnes Bøe fra Red Performance var altså med og kjempe om prisen i år også.