Denne uka lanserer Matmerk sin største kampanje noensinne for merkeordningen Nyt Norge. Sammen med Geelmuyden Kiese har de utviklet konseptet «Inneholder: Norge» som skal få flere til å velge norsk mat i butikken. Gjør man det, velger man nemlig mer enn bare mat, og det er budskapet id en nye reklamefilmen.

- Nyt Norge er den eneste offisielle merkeordningen i Norge som garanterer deg at maten er norsk. Det betyr at når du velger et Nyt Norge-produkt velger du friske planter, god dyrehelse og lite bruk av antibiotika. Du kan være sikker på at maten er foredlet og pakket i Norge. Og det sikrer over 90 000 norske arbeidsplasser og et aktivt landbruk, både nå og i fremtiden. Dette budskapet er det viktig for oss å nå frem til forbruker med. Du velger ikke bare norsk mat. Du velger så mye mer, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundquist.

Se filmen her (saken fortsetter):


Det kreative teamet i GK har vært Sarah Willoch og Trygve Tønnesen.

Kundeansvarlig i GK, Marius Eriksen forteller at de har forsøkt å gjøre det enkelt å forstå hva Nyt Norge-merket innebærer.

- Det er vanskelig nok for forbruker å skille de ulike produktene som tilsynelatende er norske. Å vite hva du faktisk velger hvis du tar aktivt stilling til det, krever at vi forteller om mer enn strenge, norske regler og et velfungerende kontrollsystem. Derfor er det vår ambisjon å gjøre et strengt regelverk enkelt å forstå. Sammen med Babusjka har vi reist land og strand rundt, og kun filmet ekte, norsk vare. Filmen skal bygge kunnskap om hva mer du velger enn bare at maten er norsk, sier kundeansvarlig Marius Eriksen i GK.

Markedssjef i Matmerk, Jan Sverre Nordstad, gleder seg til å se responsen hos forbrukerne.

- Vi har i lang tid bygget kjennskap til Nyt Norge, og lykkes godt med det. Merket har nå en kjennskap på hele 88 prosent. Nå ønsker vi å nå bredt ut og bygge kunnskap om hva som ligger i denne flotte merkeordningen, og håper kampanjen vil falle i god jord hos folk flest, sier Norstad.

I tillegg til tv- og kinovisninger, som følges opp av en digital kampanje, er det utarbeidet en VR-film hvor besøkende på matmesser og konferanser kan ta en kikk på innsiden av norsk matproduksjon.