For tredje året på rad, går Kampanje i gang med et nytt skoleår og inviterer til tre modulbaserte kurs denne høsten som vil fokusere på temaer som «Digital markedsføring», «Merkevarebygging» og «Hvordan lykkes med innovasjon. Kursserien vil sparkes i gang med første arrangement i september, deretter i oktober og november.

Les også: Åpner Kampanjeskolen til høsten

 - Vi hadde veldig gode tilbakemeldinger etter fjorårets kampanjeskoler og gleder oss til å sparke en ny runde i gang nå i høst - nå også med noen nye partnere. Flere har allerede meldt seg på de ulike sesjonene som finner sted siste tirsdagen i hver måned med oppstart september. I år har vi fokusert mye tematisk på digital markedsføring, tjenesteutvikling og merkevarebygging. Nytt av året er også at vi på samlingen i oktober har en egen sesjon der vi skal spille strategispillet BrandPro, som er et simuleringsspill der du og laget ditt får utfordringen med å posisjonere to merkevarer i et fiktivt forbrukermarked, sier kommersielt ansvarlig i Kampanje, Nina Gade Tenvik.

De nye partnerne for året, er reklamekonsernet Schjærven og Handelshøyskolen BI, som tar plassen til henholdsvis Los & Co og Høyskolen Kristiania.

- Vi har fulgt med på Kampanjeskolen over de siste to årene og når vi fikk anledning til å være med, så vi det som en fin mulighet til å bidra med perspektiver basert på vårt reklamesyn, sjefen i reklamebyrået Schjærven, Anders Waage.

- For lite fokus på relevans
Også Lars Erling Olsen som tidligere jobbet på Høyskolen Kristiania, ser frem til å fortsette å jobbe med Kampanje og Kampanjeskolen-konsept, men nå som professor i markedsføring på BI. 

- Det er to grunner til at vi er med på dette. Vi ønsker å eksponere forskerne våre og vi ønsker å formidle vår kunnskap. Men så har våre forskere også behov for å bli eksponert for næringsliv. Det går litt begge veier, sier Olsen.

Les også: Ny jobb for Olsen: - Måtte gå noen runder med meg selv

- Spiller forskningen og næringsliv på lag i markedsføringsbransjen i dag?

- På bransjens vegne er jeg litt bekymret for utviklingen her. Det for lite fokus på relevans og for mye fokus på vår lille verden som forskere. Vi har en formidlingsjobb å gjøre. Samtidig så opplever jeg også at bransjen er selv ikke alltid er så opptatt av hva akademia kan. Det er for eksempel altfor mange buzzord som dukker opp i bransjen som overhodet ikke er nye ting og dette kunne være avslørt hvis man hadde den faglig kompetansen til å gjøre det. Keiseren er naken av og til, sier Olsen.

- Spennende mulighet
Anders Waage i Schjærven mener det er nettopp koblingen av det akademiske og det kommersielle som gjør Kampanjeskolen attraktiv.

- Vi synes denne muligheten for å fortelle om vår metodikk og konkrete eksempler på problemløsning er spennende. Det er også en fin arena for å møte mennesker som jobber med kommunikasjon og diskutere i problemstillinger som opptar dem og oss. Vi gleder oss, sier Waage.

Som tidligere år er også mediebyrået Starcom fortsatt med på å bygge opp Kampanjeskolen.

- Er det lett å glemme forskerne og akademia når man først har begynt å jobbe operasjonelt?

- Det er bra det blir satt fokus på dette og det er helt sikkert nyttig å jobbe tettere med akademiske perspektiver og forskerne. Men når det er sagt, så er det ikke slik at vi ikke følger med på forskningen. Jobben vår handler veldig mye om å holde seg oppdatert og mye av grunnen til at Starcom vil være med videre er at vi ønsker å bidra til at bransjen utvikler seg, sier kundedirektør Catharine Mitlid i Starcom.

Totalt har det nå vært over 500  «elever» innom på Kampanjeskolen fra en rekke forskjellige selskaper og offentlige institusjoner.

- Føler seg ikke som elever
- Hvem er den typiske «eleven» på Kampanjeskolen?

- Jeg tror ingen som går på Kampanjeskolen føler seg som elever, men heller som praktikere som er interessert i å få faglig påfyll fra noen av våre ledende miljøer både innenfor akademia og næringsliv.  Det har vært en ekstrem bredde på tidligere deltagere, men fellesnevneren er at det er mennesker som jobber med kommunikasjon og markedsføring på kryss og tvers i bedrifter, offentlige etater og organisasjoner, sier Nina Gade Tenvik.

Selv om det først og fremst er mellomledere som deltar på kursene, mener professor i markedsføring ved BI, Lars Erling Olsen, at foredragene også kan stimulere de som sitter aller øverst.

- Vi kunne godt tenkt oss litt flere toppledere og jeg mener norske toppledere kunne hatt godt av litt påfyll. Sitter du i en høyere stilling innenfor marketing, mister du fort litt kontakten med faget. Kampanjeskolen er en veldig enkel måte å sikre seg det påfyllet. Det er to-tre timer på en formiddag, sier Olsen.