Når en bedrift lanserer ny visuell profil, er det ikke bare den gamle profilen som havner på skraphaugen, men også en haug med gjenstander ikledd utdatert logo og farger. Den skjebnen ønsket ikke JCP sine effekter da de bestemte seg for å få ny grafisk profil i fjor høst.

De gjennomførte en intern kreativ konkurranse om hvordan de kunne ta et skikkelig farvel med den gamle profilen. Vinnerideen bestod i å donere bort hele profilen vår, inkludert alt av gjenstander, deriblant 259 penner, 48 kaffekopper, én brusmaskin, en nettside og en Mini Cooper.

- Vi annonserte etter en arvtaker i mer enn 20 land over hele verden, alt fra Russland og Bulgaria til Bahamas og Iran. Gjennom våren har vi mottatt mer enn 400 søknader fra alt mulig av rare selskaper, som hundefrisører, kristne sekter, industridesignere, kampsportklubber, fruktpuré-produsenter og kite-instruktører, sier Thuy My Do Thi i JCP.

Valget falt til slutt på Iulian Soros og hans bilvaskeri i Bucuresti. Hans historie om en bilvask som jobber steinhardt for å lykkes i et konkurransepreget rumensk bilvaskmarked, og kulturen han har skapt blant sine ansatte, traff JCP rett i hjertet.

- Vi følte det var mange likhetstrekk mellom ham og oss, og at det var et reelt behov for en visuell profil. Derfor synes vi det var riktig at han og hans ansatte ble en del av JCP-familien – og vi har selvfølgelig allerede invitert dem til julebordet vårt, sier administrerende direktør Øystein Tynning i JCP.

Se videoen her:

Grønt er det nye oransje:

JCP har fått ny visuell profil og gir bort den gamle. Slik ser den nye logoen ut.