Mandag forrige uke skrev Kampanje om Tines reklamestunt, der de i samarbeid med byrået We Are Live (WAL) plasserte ut 200 nødbokser med Tines nye «Go’morgen» müsli- og nøttebar på ulike lokasjoner i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger. Stuntet fikk bokstavelig talt mersmak hos folket - men fikk i dag kjeft av Stortinget da de satte opp en nødboks utenfor en av veggene deres.

- Stortinget skal ikke være kulisse for noen, og ihvertfall ikke reklame, sier Siv Nordrum, kommunikasjonssjef ved Stortinget til Dagbladet.

I følge Dagbladet lå imidlertid ikke problemet i selve opphengingen av nødboksen, men på at den ble fotografert og brukt som reklame på Facebook uten godkjenning av Stortinget.

- Det er mange aktører som ønsker å gjøre dette, og vi gir avslag i de aller fleste tilfeller ut fra det som er skissert i Stortingets fotoreglement, og som er vedtatt av presidentskapet. Dette er nasjonalforsamlingen og den skal ha en verdighet. Det er mange gode formål, men det ville blitt sirkus om vi hadde sagt ja til alle som ønsket å bruke Stortingets som kulisse, sier Nordrum til Dagbladet.

Byråleder i WAL, Herman Mueller Stormyr, legger seg flat og beklager den urette bruken av Stortinget i reklamen. 

- Dette var en kampanje der vi tok bilder av Go'Morgen sine krisesultbokser på aktuelle lokasjoner der folk har det travelt og er på farten. Her har vi ikke fanget opp reglementet fra Stortinget. Det beklager vi, sier han til Dagbladet.

Tine har nå fjernet posten fra Facebook.